Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Dječje spisateljice oduševile na Interliberu

Književnice za djecu Sanja Pilić i Sanja Polak predstavile su nove knjige prvog dana Interlibera.

Sanja Pilić (na fotografiji desno) promovirala je djela „Zar baš moram u školu?“ i „Što dečki govore, što cure govore“, a njena imenjakinja i kolegica Polak (na fotografiji lijevo) „Mali Jan ima plan!“.

O tome koliko su oduševile okupljenu mnogobrojnu djecu govori činjenica da se nisu mogle „obraniti“ od zamolbi za autogramom. Sanja Pilić je z She.hr otkrila kako je knjigu „Zar baš moram u školu?“ napisala za dob od prvog do četvrtog razreda.

Bavila se temama vezanim za školu, učenje, učiteljice, prijateljstva, simpatije, zatim odnose s bakama i djedovima.

– U drugoj se pak knjizi obraćam pubertetlijama i osvrćem na probleme u prijateljstvu poput izdaje, osjećaja samoće, nevoljenosti, zatim kako nedostatak najmodernijih majica rađa komplekse i slično. Pisana je sa stanovišta dječaka i djevojčice, rekla je Pilić. Dodala je, kako je jako zadovoljna svojom dječjom publikom, koja ju očito jako voli.

No, s druge je strane pomalo tužna jer djeca općenito sve manje čitaju knjige. Priznala je da ona ipak puno čita, a usput nije štedjela na riječima hvale za novu knjigu kolegice Sanje Polak.

Pilić je rekla, kako ju je dojmila priča o Janovom odlasku na skijanje na kojem ga nitko ne „ferma“, a mame nema da mu pomaže. Ipak, pojasnila je spisateljica, to mu je pomoglo da tako naglo odraste. Također je istakla da joj je drago što Sanja Polak, kao i ona piše vedro i poučno.

Svaki problem ima rješenje

S njom se u potpunosti složila i njena kolegica Sanja Polak, kojoj je knjiga „Mali Jan ima plan!“ peta po redu, a čija je poanta, kako je naglasila, da svi imamo probleme i da za njih postoje rješenja. Naime, u svakoj od priča o dječaku Janu koji počinje pisati svoje doživljaje iz prvog, drugog i trećeg razreda, stoji poruka koja je svojevrsno rješenje problema.

– Jan sve probleme želi samostalno riješiti, a spasonosna mu je rečenica:“Mali Jan ima plan!“ Primjerice, kad želi igrati nogomet, onda uporno sedam dana pada kiša, zatim kad želi učiti o zecu u školi, učiteljica baš predaje matematiku i slično. Ali Jan ipak zna doskočiti svakom tom problemu – razotkrila nam je Sanja Polak, čiji su prethodne knjige „Dnevnici Pauline P“. i „Petrica pričalica“ također osvojile mlade čitatelje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica.

She Book Club

Sudionici Noći knjige družit će se s knjigom i u zatvorima, dvorcima, kafićima, vlakovima, voćnjacima, na trgovima, crkvama, pa čak i u berbi gljiva.

Zanimljivosti

Uspješno partnerstvo trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja nastavlja se četvrtu godinu zaredom. Iza njih su brojni uspješni projekti i akcije,...

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.