Djevojčica Sweetie – mamac za pedofile

Nizozemska nevladina organizacija Terre des Hommes identificirala je više od 1000 pedofila nakon što su kompjutorski stvorili 10-godišnju Filipinku po imenu Sweetie. Virtualna djevojčica je, naime, služila kao mamac seksualnim predatorima koji su bili spremni platiti ne bi li je vidjeli seksualno aktivnu pred web kamerama.

pedofili tekstNakon svega dva i pol mjeseca Sweetie se javilo čak 20 000 osoba iz 71 zemlje, a proteklog je ponedjeljak identificirano njih 1000 iz 65 zemalja diljem svijeta. Nizozemska udruga, koja se već godinama bori za prava djece, došla je do njihovih adresa, brojeva telefona i fotografija te priopćila njihove identitete Interpolu.

‘Pošto se sve to zbiva na internetu, oni misle da ih nitko ne prati pa je bilo jednostavno skupiti informacije’, rekao je predstavnik udruge Hans Guyt.

Udruga Terre des Hommes želi senzibilizirati javno mnijenje i vlasti na pojavu prostitucije djece na internetu i nezadovoljna je malim brojem privedenih zbog seks turizma putem web kamera. Oni tvrde da je posljednjih godina privedeno samo šest kriminalaca.

Nizozemski znanstvenici navode kako je na temelju podataka UN-a u svakom trenutku online oko 750.000 pedofila. Tako je tijekom ove istrage identificirano 254 pedofila iz SAD-a, 110 iz Velike Britanije, 103 iz Indije, a dva muškarca su čak i iz Hrvatske.