Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Djevojka koja je postala Marija Antoaneta

Osvoji očaravajući roman o odrastanju austrijske princeze u moćnu francusku kraljicu.

Ljubitelje povijesnih romana razveselit će roman Djevojka koja je postala Marija Antoaneta američke književnice Juliet Grey, u kojem je autorica oživjela lik najtragičnije francuske kraljice. Živopisan portret mlade princeze na neprijateljskom dvoru i prikaz odrastanja austrijske princeze u moćnu francusku kraljicu odvest će čitatelje ravno u Francusku 18. stoljeća. Juliet Grey književnica je i povjesničarka koja se bavi izučavanjem kraljevskih rodoslovlja. Usto je i profesionalna glumica s nizom uloga djevica, zavodnica i negativki. Živi sa suprugom u New Yorku i Južnom Vermontu. Godina je 1766. Marija Antonija bezbrižna je djevojčica koja odrasta u dvorcu Schönbrunnu u igri s braćom i sestrama, ali i pod nadzorom stroge majke carice Marije Terezije. Antonija je svjesna da će njezino idilično djetinjstvo jednoga dana biti žrtvovano političkim ciljevima. No, ono što nije znala jest da je taj dan tako blizu. U namjeri da učvrsti savez s Francuskom, Marija Terezija ugovorila je brak između Antonije i Luja Augusta. Počinju pripreme u kojima razmažena Tončica mora steći znanje dostojno buduće francuske kraljice. Ali pravi problemi nastaju tek nakon njezina dolaska u Versailles u kojem caruju intrige. Osim toga, Antoniji se čini kako je njezinom suprugu nemoguće prići. Luj stalno odgađa svoje bračne dužnosti. OSVOJI KNJIGU Znanje vam poklanja knjigu Djevojka koja je postala Marija Antoaneta autorice Juliet Grey. Želite li osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom ANTOANETA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu. U kojem dvorcu je odrastala Marija Antoaneta? Vaše prijave primamo do 8. siječnja 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika. Dobitnica je Miranda Karačić. Čestitamo!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Od starog Egipta, preko razbijanja šifri do serije koja donosi nevjerojatnu priču o podzemnoj poljskoj državi!

Darivanje

Mlada, slovenska spisateljica Bojana Ivanović progovara o ovoj važnoj temi u četvrtoj knjizi „Prvo se pobrini za svoje dupe“.

Darivanje

Ispod grčkog Mjeseca romantična je, eskapistička priča o naličjima glamuroznih života, kobnim susretima i novim počecima.

Kultura

Drevni Irak poprište je nekih od najvažnijih biblijskih priča: Noina arka, Kula babilonska i Abrahamovo rodno mjesto.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.