Dnevno 600 poslova u inozemstvu

Za lakši pronalazak posla u susjednim državama portal MojPosao od danas u ponudi ima i oglase koje objavljuju dva vodeća portala za oglašavanje radnih mjesta u susjednim državama. Za Bosnu i Hercegovinu suradnja je počela s Posao.ba čiji je udio na njihovom tržištu veći od 75 posto, dok je u Srbiji partner Infostud.com koji ima čak 95 posto tržišta.

– Kada otvorite stranicu portala MojPosao odmah iznad tražilice u padajućem izborniku kategorija trebate odabrati inozemstvo i moći ćete vidjeti ovu proširenu ponudu poslova. Prijave za poslove šalju se izravno tvrtki koja je objavila oglas, dakle na način na koji su naši korisnici već navikli,- objasnila je Nada Hrbud, specijalist za marketing i PR portala MojPosao.

Broj oglasa u kategoriji Inozemstvo s ovom je suradnjom povećan za oko 600. Na portalu Infostud.com svakodnevno je aktivno preko 500 oglasa, dok je na Posao.ba aktivno preko 1.000 oglasa. S obzirom da na Posao.ba veći broj oglasa spada u javne natječaje za pozicije u državnom sektoru, prenose se samo oglasi iz privatnog sektora.

Veće mogućnosti zapošljavanja

Nova suradnja omogućava također poslodavcima veću ponudu radne snage. Naime, oglasi koje objavljuje MojPosao,net za radna mjesta u Hrvatskoj sada su također dostupni preko Posao.ba i Infostud.com zainteresiranima u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Koliko i kako će se to odraziti na sliku zaposlenosti teško je predvidjeti. Zajedno s partnerima u regiji MojPosao.net sada pokriva preko 85 posto tržišta koje se odnosi na oglašavanje radnih mjesta, ističu na ovom portalu.

Osim regionalnih partnerstva, MojPosao je početkom 2010. godine postao i član međunarodne mreže portala za oglašavanje radnih mjesta – Broadbeen. Broadbeen mreža omogućuje stranim tvrtkama potragu za zaposlenicima u Hrvatskoj i prije nego što otvore svoja predstavništva. Tvrtke iz inozemstva ovim putem mogu još lakše zakupiti oglase za radna mjesta na MojPosao te brže i jednostavnije pronaći zaposlenike u Hrvatskoj.