Dnevno-noćna modna transformacija

Bilo da je razlog užurbana svakodnevica ili dogovor u zadnji tren, ponekad nemamo dovoljno vremena za transformaciju iz dnevnog u željeni večernji izgled. Ako smo limitirani s vremenom, bitno je da djelujemo brzo, a to možemo lako postići ako se organiziramo na vrijeme.

Odlazak na posao podrazumijeva i drugačiju odjeću od one koju nosimo u slobodno vrijeme, ali i odlazak van na večer nakon napornog radnog dana je opet nova prigoda za navući na sebe neke druge krpice. Međutim, ne treba toliko stavljati naglasak na promjenu odjeće, koliko na popratne stvari koje na kraju mogu ispričati cijelu novu priču.

1. Toaletna torbica

Uvijek imajte sa sobom neseser s osnovnim higijenskim potrepštinama kao što su deo stick, četkica za zube i zubna pasta. Bitno je održati svježinu tijekom dana na poslu, pogotovo ako nakon istoga jurite na novi dogovor.

2. Modni dodaci

Sigurno imate komad odjeće koji vam pristaje na haljinu koju nosite danas na posao ili koji se savršeno slaže s trapericama. Ponesite ga u torbi i iskoristite za upotpunjavanje svog večernjeg looka. Bilo da je u pitanju marama, šal, vesta  ili remen, oni uvelike mijenjaju kompletnu sliku i stvaraju novi dojam.

3. Nakit

Na odjevnu kombinaciju koja odgovara vašem radnom mjestu vjerojatno nećete koristiti isti nakit koji bi rado pokazali u izlasku van sa prijateljicama. Stoga nije problem ponijeti ga u toaletnoj torbici i zamijeniti s onim koji ste nosili u vrijeme obavljanja vaših radnih zadataka.

4. Torbica

Torba koju nosite na posao je praktična i zgodna za stvari koje vam tamo trebaju, ali zasigurno ista ta torba nije i najidealnije rješenje za posjetu klubu nakon posla. Zamijenite li je s pismo torbicom, upotpunjujete kombinaciju za večernji izlazak.

5. Šminka

Ista ona toaletna torbica s početka priče je sasvim dovoljna da u nju još stane par artikala dekorativne kozmetike. Ponesite osnovne stvari koje vam trebaju da bi osvježili svoje lice i popravili make up. Rumenilo, maskara, tuš ili sjenilo i/ili ruž tamnije nijanse. U par poteza vaša dnevna šminka postaje izraženija i primjerenija večernjem izgledu.

6. Frizura

Napravite jednostavnu promjenu frizure na najlakši mogući način. Za daljnje dogovore na koje se spremate, frizuru uredite suprotno od one koju ste imali na poslu. Gumica za kosu, ukosnica ili traka sigurno ne zauzimaju puno mjesta u torbi, a mogu biti od velike pomoći.

7. Cipele

U toku radnoga dana zasigurno se više oslanjate na cipele koje su udobne i praktične, a iste takve ne moraju nužno biti i idealne za večernji provod. Imajte sa sobom jedan par klasičnih štikli koje idu na gotovo svaku odjevnu kombinaciju i mijenjaju kompletan dojam.