Dobar ljetni plan

Evo me. Neka trula sparna večer. 22:31h je pravo vrijeme da se trgnem. Ubija me alergija. Smazala sam pola kutije integralne domaćice, odlična je. Bella je na skajpu, već vidim da ću trokirati ako budem paralelno radila osamsto stvari. Kosa mi je u takvoj banani da sam se danas na trenutak pitala kako to hodam po svijetu uopće. Tek kad opalim fotku i pogledam ju sa svih strana skužim da je kaos. Idem u srijedu na remont.

Vjerojatno ću pola skinuti, jer duga kosa jednostavno nije za mene. Ja to ne znam nositi i točka. Uzbuđena sam. Danas sam ubola šešir da mi boja ne spari baš u tjedan dana. A kupila sam i kupaći. I ručnik. I pumpu za luftić. Samo još nisam išla na more. Totalno sam luda, već me to frustrira. Ovaj tjedan bih trebala. Vrijeme se već počelo i kvariti koliko toplo je već bilo do sada. Uopće se ne bih čudila da se sad počne čmrljiti svaki dan. Uglavnom, imam dobar plan. Imam nekoliko knjiga koje moram svakako pročitati, već si radim popis. Poslije našeg super riječkog festivala (Hartera, oh da), planiram u Istru kod A. Tako ću uloviti i filmski, to mi je tako dobro <3.

Lani nam je bilo genijalno, a ove godine će nam biti još bolje. Već imamo ideju, a to je pola puta do dooooobre zabave. Nema mi ništa draže od sangrija i koktela preko dana na plaži. Baš volim takve casual zabave. Toga nema tu kod mene u Alcatrazu. Pih! Još ovaj tjedan ću se znojiti u gymu, a onda prelazim na peraje sport. Naravno ne preduboko, jer su morski psi oko nas, ali ne i preplitko da se ne izgrebem po koljenima i trbuhu (događalo se).

Izgleda da je započela i sezona ljubavnih problema. Da li smo svi u isto vrijeme postali netolerantni, čangrizavi i razmaženi, nespremni na kompromise ili što? Zadnjih nekoliko dana slušam kako je on njoj baš postao dosadan, kako on nju gnjavi, kako ona ne može ništa reći na glas. Bla bla. Vrlo jednostavne stvari postale su tako komplicirane. Je li to nedostatak pažnje ili smo zaista postali toliko ovisni o partnerima? Da li smo u toj velikoj ljubavi negdje po putu izgubili sebe i sada ne znamo gdje je izlaz? Ako i znamo gdje je, ne znamo je li to onaj pravi. Izlaz,  jel? Ma dobro, neću filozofirati o tome jer nisam kompetentna, samo eto, koncentriralo se dosta ljudi u isto vrijeme sa sličnim problemima. Ako to uopće i jesu problemi.

Neki dan sam iznajmila omnibus Zagrebačke priče. Sirovo tople priče iz zagrebačkih kvartova. Sutra me opet čeka vreli grad i borba za opstanak! 😀 Ranom zorom pičim, muka mi je kad vidim da je 23:24h, a ja nisam ništa pripremila. I sve su manje šanse da to napravim. Podhitno mi treba jedna vitaminska injekcija da me zapali.

E da, neki dan sam izbjegla sudar za dlaku. Izgleda da je gospođa ispred mene zadrijemala i bez ikakvih najava stala nasred ceste. Moj put kočenja je bio najduži u životu i na kraju sam zbilja nagazila na kočnicu. Uopće nisam vodila računa da je frajer iza mene vozio hiljadu i osamsto i skrenuo u drugi trak. Da nije, smrvio bi me. To mi je tek kasnije došlo do glave i noge su mi se odsjekle. Gužve na cesti su očajna stvar! Ako idete na more (a i ako ne idete) čuvajte se. Budite strpljivi, stići će te na vrijeme. Želim vam svima ugodan tjedan. 23.30h.

Gingerblurbs