Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
U kinu Europa sinoć se moglo uživati u kratkim filmovima Motovun film festivala.<br />

Knjige i glazba

Dobrota drži Motovun

U kinu Europa sinoć se moglo uživati u kratkim filmovima Motovun film festivala.

Organizatori Motovun film festivala (MFF) odlučili su se boriti protiv recesije. Tako je sinoć je u kinu Europa održano ugodno predfestivalsko druženje. Obilježavajući deset godina programa Motovun Online, uz projekciju kratkih filmova, posjetitelji su se imali priliku podsjetiti na osam dosadašnjih pobjednika spomenutog programa.

U nedostatku velikih sponzorskih imena, organizatori se ove godine moraju snalaziti sami. Došli su na ideju da zamole građane i filmofile da doniraju stare majice, koje će se iskoristiti kao službena odjeća festivala. Direktor MFF-a Igor Mirković tako je ispričao pamti vremena kad su mame parale staru odjeću i od nje radile novu:

– Siromašna vremena su opet stigla i tako smo došli na ovu ideju.

Umjetnički direktor festivala Rajko Grlić ističe da je Motovun i izrastao u bijedi i siromaštvu pa ova situacija nije dramatična.

– Program će biti jednako bogat filmovima kao i prethodnih godina. U skladu sa trenutnom situacijom u svijetu propitkivat ćemo recesiju i njen utjecaj na ljude. Na otvorenju će biti održana misa za spas Motovuna i zemlje,- rekao je Grlić i dodao kako se igraju s elementom koji nije tako veseo, ali smatraju da se jedino veseljem može propitati kriza i recesija.

Mirković uspoređuje ovogodišnju organizaciju i financijsko stanje sa situacijom kad vam u kuću dolaze gosti, a vi u hladnjaku imate samo šest jaja. Ali, dodaje, ako je društvo dobro to nije problem i nada se da će se svi odlično zabaviti jer će osim bogatog filmskog, popratni program, iako manje raskošan od dosadašnjeg, biti zanimljiv.

Igor Mirković o "donatorskim" majicama

Rajko Grlić: "Motovun je izrastao u bijedi i siromaštvu…"
Glumac Edvin Liverić ne sumnja u uspješnost Motovuna


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Događanja

Kao medijski pokrovitelj predstavljamo vam ciklus predavanja najpoznatijeg hrvatskog stručnjaka za ljubav, Brune Šimleše, u kinu Europa od veljače do lipnja 2018.

Kultura

Film Rajka Grlića osvojio glavnu nagradu na SEANEMA u Ulcinju - Nebojši Glogovcu nagrada za najbolje glumačko ostvarenje u Nišu.

Kultura

Europska filmska akademija objavila je 51 naslov najboljih europskih filmskih ostvarenja u 2017. godini, među kojima je i film „Ustav Republike Hrvatske“ redatelja Rajka...

Kultura

Festival se ove godine odvija u 16 hrvatskih gradova

Advertisement