Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Dočekajte proljeće spremno i zakoračite u novu životnu epizodu koja će vam donijeti vitalnost, obilje i ljepotu

Praksa Movement Medicine približava nam i otvara prostor drevnih znanja koja svima mogu poslužiti u suvremenom svijetu.

Osjećate se umorno i teško, razdražljivi ste i ne možete uspostaviti ravnotežu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti nakon duge i dosadne zime? Ne brinite! S dolaskom proljeća, sigurno postoji rješenje za takve tegobe!

Plesom i pokretima vođenim iz vašeg unutarnjeg „Ja“ možete prizvati oslobađanje, potpuno obnavljanje energije, povratak obilju, novim odabirima i spoznajama! Možete otpustiti stare misli, osjećaje i obrasce!

Predstavljamo vam ceremoniju plesa i bubnjanja tzv. drumming circle, kroz koji možete oblikovati osobnu i jasnu namjeru za napredak. Osvijestite dublje oblike postojanja, birajte iskustva koja hrane vašu dušu kroz ritam vlastitog tijela. Privucite obilje, vitalnost i ljepotu, skladne međuljudske odnose, uživajte u zabavi i slavlju kroz ritam i pokret, ponesite ih sa sobom u svakodnevni život i učinak će uskoro biti vidljiv!

Budite ono što jeste, živite život!

Movement Medicine i proljetni ekvinocij

Movement Medicine plesna je praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija u okviru suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu, otvara se prostor doživljaja sebe u stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine približava nam i otvara prostor drevnih znanja koja svima mogu poslužiti u suvremenom svijetu. Istovremeno, uvodi nas u spoznaju da sebe doživimo još iskrenije i stvarnije. Kada se odlučite prepustiti, onda se um, srce, tijelo i duh počnu polako pripremati i otvarati.

Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno usmjeravamo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti, onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kad plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas. To je trenutak kad se posvećujemo sebi i točki na vlastitom putu. To je događaj i doživljaj u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam vlastito tijelo daje odgovore. Ceremonija je, također, događaj slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

Zašto je proljetni ekvinocij savršeno vrijeme za provođenje ove plesne ceremonije?

Baš kao što se u prirodi sve obnavlja, tako se kod čovjeka stvara potreba za obnovom i oslobađanjem koje neminovno stvara proces za nova duhovna i materijalna iskustva. Novi život potaknut utjecajem Sunca izlazi na svjetlo dana i u nama se javlja buđenje i ponovno rađanje.

Simbolika proljetnog ekvinocija nalazi se u ravnoteži između hladne zime i toplog ljeta. Sa završetkom zime, dolazi nam proljeće koje sa sobom donosi novu energiju, oslobađanje, obnovu i odbacivanje svega što šteti našem umu i tijelu.

U zimskom razdoblju mirovanja i sporog životnog tempa, ulijenili smo se i zaboravili kako nam kretanje donosi vitalnu i neiscrpnu energiju. Zato je važno spremno zakoračiti u novo razdoblje i osigurati prostor za obnovu i čišćenje.

Dopustimo da nam nova iskustva i spoznaje ispune svakodnevicu i život učine smirenijim, ljepšim i potpunijim. Na ceremoniji proljetnog ekvinocija obnovite energiju, oslobodite se starih i loših navika, očistite svoj um od destruktivnih i štetnih misli.

Ako um ostavimo po strani, kao promatrača i nekoga tko je u službi duha i plešemo ples duše kroz tijelo, učinak je zajamčen. Onaj tko se prepusti žmiri, s divljenjem ga koraci i ritam vode napamet kroz život i nova iskustva.

Tko je Kaya T. Sertić?

Ova karizmatična, produhovljena, razigrana, empatična i vesela terapeutkinja plijeni pozornost gdje god se pojavi. U njezinoj blizini fluidno protječe energija koja ulijeva smirenost, samopouzdanje, radost i buđenje. Kaya T. Sertić je tjelesno orijentirana terapeutkinja, učiteljica i voditeljica Movement medicine, mentorica i predavačica u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to, jedna je od osnivačica Centra Meleta.

Kaya T. Sertić

Može se pohvaliti bogatim akademskim obrazovanjem – ona je mag. filozofije, bacc. sociologije, a studirala je i komparativnu književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U potrazi za novim iskustvima i znanjima, Kaya bez zadrške i neumorno radi na sebi. Prošla je 4-godišnju edukaciju za terapeuta integrativne tjelesno-orijentirane psihoterapije i 2-godišnji postdiplomski program u Centru za integrativni razvoj u Zagrebu.

Program Movement Medicine pohađala je 3 godine treninga i 4 godine dodatnih edukacija na School of Movement Medicine u Velikoj Britaniji. U sklopu tog programa stekla je titulu učiteljice. Veliki dio njezinih praksi dolazi iz učenja od različitih tradicija diljem svijeta, uključujući Amazonu. Kaya radi i živi što voli – održava satove, radionice i ceremonije Medicine pokreta u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Prijavite se za sudjelovanje u ceremoniji PROLJETNI EKVINOCIJ - Movement Medicine Ceremony & Drumming Circle  koja će se održati, 26. ožujka 2023. godine od 19:00 do 22:00 sati, u Tango Garden, Šenoina 23 u Zagrebu.

Prijava je obvezna, a rok je 24. ožujka ili dok se ne popuni kvota.  

Ako ne možete platiti punu cijenu, a silno želite sudjelovati, slobodno se javite mail [email protected]

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Iako tek nedavno otvorena stomatološka poliklinika sa zagrebačkom adresom, Le Clinic, specijalizirana za vrhunsku estetiku osmijeha, ne prestaje oduševljavati svjetsko tržište.

Suncokreti na oblacima

Čim vidim plavo nebo bez ijednog oblačka, pogledam s terase plavo more, odmah znam da će ovo biti jedan super dan.

Budi fit

Mario Valentić, jedan je od naših najpoznatijih promotora zdravog načina života i fitness trener.

Gastronomija

Ova salata je vrlo aromatična i osvježavajuća, tako da je idealan izbor za tople dane te ide odlično uz roštilj

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.