Neka i vašim zvučnicima odjekuju pjesme, prepustite se kiču koji je barem u ovo vrijeme dozvoljen, ljubite i budite ljubljeni, a povrh svega fino jedite i pijte ovaj domaći punč!
SASTOJCI:
- 700 ml mlijeka
- 250 ml slatkog vrhnja
- 3 štapića cimeta
- mahuna vanilije
- 1 žličica ribanog muškatnog oraščića
- 5 jaja
- 130 g šećera
- 1750 ml ruma
PRIPREMA:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Mlijeko i slatko vrhnje zagrijte do vrenja, dodajte cimet i prerezanu mahunu vanilije te pustite da se začini namaču.
Žumanjke istucite sa šećerom dok ne posvijetle. Smjesi od jaja dodajte nekoliko žlica toplog mlijeka i rum. Kad se smjesa temperira, polako dodajte ostatak mlijeka i vrhnja. Pospite sve muškatnim orahom i stavite u hladnjak preko noći.
Prije serviranja u punč umiješajte snijeg od bjelanjaka i sve dobro promiješajte.
Autor: Petra Majdak, malichef.com