Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Domaći sladoled

Ovaj put ovdje se radi o posebno finom i kremastom domaćem sladoledu koji možete napraviti sa ili bez stroja za sladoled..po vašoj želji, i to s okusima vanilije, maline i čokolade.

Ljeti gotovo da i ne prođe dan da se sladoledom ne zasladimo, iako ga i zimi obožavamo. Ovaj put ovdje se radi o posebno finom i kremastom domaćem sladoledu koji možete napraviti s ili bez stroja za sladoled… po vašoj želji, i to s okusima vanilije, maline i čokolade.

Za osnovni sladoled od vanilije je potrebno:

  • 1 mahuna vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 g šećera
  • 8 žumanaca

ili za okuse po želji..

  • maline
  • čokolada
  • neslane pistacije ili sl.

Postupak:

Razrežite mahunu vanilije, pa sastružite sjemenke. Zakuhajte mlijeko s vrhnjem i pomiješajte sa 100 g šećera, mahunom i sjemenkama vanilije. Kad sve skupa provri izvadite mahunu.

Ostatak šećera pjenasto stucite s jajima na pari u metalnoj posudi iznad vode koja vrije. Tad lagano dok je zdjela još na pari, uz miješanje pjenjačom, ulijevajte vruće mlijeko s vanilijom. Maknite sve s vatre i uz miješanje hladite smjesu ili ju stavite u drugu zdjelu s hladnom vodom i miješajte.

Kad je hladno stavite smjesu u zamrzivač na najmanje četiri sata. Povremeno izmiješajte kako se ne bi stvorili kristalići leda ili smjesu zamrznite u stroju za sladoled. Domaći sladoled najbolje je pojesti u roku od tjedan dana.

Za varijaciju sladoleda od maline u ohlađenu smjesu od vanilije, prije zamrzavanja primiješajte 100 g izmiksanih svježih malina. Za čokoladni sladoled, hladnoj smjesi primiješajte 100 g otopljene čokolade, a za varijaciju od pistacija 50 g nesoljenih mljevenih pistacija. Na isti način napravite i druge okuse sladoleda poput kokosa, lješnjaka, borovnica ili marelica.

Just Good Food

 

Ne propustite

Gastronomija

Lubenica je osvježavajuće i niskokalorično voće i odličan borac protiv ljetnih vrućina. Ovo ljeto konzumirajte ju na profinjeniji način- kao sorbet!

Gastronomija

Neka vas slatka simfonija Svjetskog dana sladoleda inspirira da se oslobodite rutine i prihvatite čisto zadovoljstvo uživanja u kremastom okusu užitka.

Gastronomija

Slastičarnica Orijent i ove je godine bogatu ponudu sladoleda nadopunila novim božanstvenim okusima, pretvorenim u najbolje lagane kremaste teksture.

Gastronomija

Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a za pripremu je dovoljno desetak minuta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.