Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Donacija bolnicama od 300.000 kuna

PBZ American Express kartica sa srcem.

Putem American Express kartice sa srcem za projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ do sada je prikupljeno oko 750.000 kuna . Novim krugom donacija putem projekta „Činim dobro svaki dan“ obuhvaćeno je osam bolnica diljem Hrvatske.

Nakon što je u 2009. godini donirao 207.276,78 kuna Specijalnoj bolnici Goljak u Zagrebu za nadogradnju uređaja za snimanje evociranih potencijala kod novorođenčadi i dojenčadi te 197.907 kuna Općoj bolnici Vukovar za kupnju digitalnog UZV color doppler uređaja za pedijatriju, i 2010. godinu PBZ Card je započeo intenzivno radeći na realizaciji novih donacija u sklopu ovog projekta.

– Izuzetno nam je drago da naš projekt „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartica sa srcem, koja ima i humanitarni karakter, stječu sve veću prepoznatljivost i ostvaruju sve bolje rezultate, što potvrđuje i oko 750.000 kuna koliko smo do kraja veljače ove godine prikupili putem ovog projekta i kartice, kao i činjenica da projekt nastavljamo novim donacijama. Novi krug donacija dodatno će istaknuti našu usmjerenost pomaganju raznim krajevima Hrvatske, a što je jedan od osnovnih kriterija kojima se vodimo u donacijskim i sponzorskim aktivnostima, – izjavio je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Bolnice obuhvaćene akcijom

Novi krug donacija obuhvaća Klinički bolnički centar Rijeka, Opću bolnicu Dubrovnik, Opću bolnicu Karlovac, Opću bolnicu Ogulin, Klinički bolnički centar Split, Klinički centar Sveti Duh u Zagrebu, Opću bolnicu Zabok te Županijsku bolnicu Čakovec.

Ovisno o potrebama pojedine bolnice, donirati će se visokokvalitetni pulsni oksimetri za intenzivnu skrb, UZV sonda za veliku djecu, „Biliblanket“ lampa za liječenje hiperbilirubinemije novorođenčadi, „Neopuff“aparat za reanimaciju, monitor vitalnih funkcija, sonda za kukove, Vojta Bobath Koval krevet, računala, kamere i drugi uređaji.O
ngoing akcija

Krajem veljače i tijekom ožujka ove godine realizirane su četiri donacije – Općoj bolnici Ogulin u iznosu od 11.888,00 kuna za kupnju Vojta Bobath Koval kreveta za fizikalnu terapiju djece s neurorizicima; Županijskoj bolnici Čakovec u iznosu od 10.344,30 kuna za kupnju pulsnog oksimetra Masimo RAD8, uključujući pedijatrijski SpO2 senzor za višekratnu upotrebu; Kliničkom bolničkom centru Split u iznosu od 12.195,00 kuna za potrebnu informatičku opremu te Općoj bolnici Zabok u iznosu od 4.912,87 kuna za videokameru i dr., a što će im omogućiti kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

U pripremi su i ostale četiri donacije.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Predstavljamo

Poznati sajam „Dani beba, djece i trudnica“, nastavlja svoju tradiciju na online prostorima, te će tako biti dostupan posjetiteljima iz cijele Hrvatske.

Video box 2

Ana nam je na svom primjeru pokazala kako izgleda porod.

Karijera

Predsjednica ocjenjivačkog suda Kristina Ercegović nada se da će njihove uspješne priče nadahnuti i druge žene da zakorače u poduzetništvo.

Predstavljamo

NFC mobilna usluga platnog prometa PBZ grupe bit će omogućena na pametnim telefonima

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.