Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Donacija vukovarskoj pedijatriji

PBZ Card je darovao digitalni UZV color doppler uređaj.


Humanitarna kartica American Express kartica sa srcem svoju drugu postaju našla je u Vukovaru. S ovom karticom PBZ Card pomaže projekt Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“. Digitalni UZV color doppler uređaj u vrijednosti od 197.907 kuna donacija je koja će pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Vukovar pomoći dići razinu zdravstvene skrbi za cijelu županiju.

– U Vukovarskoj Općoj bolnici godišnje se rađa oko 450 djece, a 10 posto njih spada u neurorizičnu skupinu. Zahvaljujući naprednim dijagnostičkim mogućnostima, novim aparatom se ovakve poteškoće u razvoju mogu umanjiti ili u lakšim slučajevima potpuno eliminirati,- objasnio je dr. Davor Bandić, pedijatar Opće bolnice Vukovar.

Vukovarska Opća bolnica ima posebno mjesto u novijoj hrvatskoj povijesti. Stoga su zadovoljstvo dolaskom u Vukovar izrazili čelni ljudi PBZ grupacije Božo Prka i Mislav Blažić.

– U Vukovar uvijek dolazim s posebnim emocijama. Čast nam je biti ovdje i pomoći bolnici Vukovar. Vukovar je pomogao Hrvatskoj da bude slobodna, ovom donacijom mi simbolično pomažemo Vukovaru u onome što mu treba,- rekao je predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka.

– Izuzetno nam je drago da je naša druga donacija unutar humanitarne kartice American Express kartice sa srcem upućena Općoj bolnici Vukovar. Ovom donacijom željeli bismo uljepšati nadolazeće blagdane i dane darivanja, ujedno pomažući Odjelu za pedijatriju u njegovom svakodnevnom radu, – dodao je predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo istaknuo je kako Privredna banka Zagreb Vukovaru važan partner, najavljujući nove projekte kojima je cilj stipendirati mlade Vukovarce koji žele studirati.

– Najveće bogatstvo u životu je imati prijatelje, a Vukovar za prijatelje ima preko četiri milijuna Hrvata,- dodao je, uz zaključak kako je najvažnija antirecesijska mjera ulaganje u mlade.

Na pitanje kako je živjeti u Vukovaru danas, gradonačelnik zaključuje:

– Kako je bilo, dobro je. Kako bi trebalo biti, daleko je.

Nadamo se da će ovakve i slične akcije pomoći Vukovaru da što prije i na gospodarskom planu postane ono što je svim Hrvatima odavno – ponos Hrvatske.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Obitelj

Danas ćemo vam otkriti zašto je nekad dobro biti upravo ovaj - loš roditelj!

Trendovi

Nakon plusića na testu i neopisive sreće, ali i malo straha, kreću pitanja kako se najbolje pripremiti za dolazak bebe.

Trendovi

Najviše pažnje prilikom kupovine uvijek posvećujemo onim najmlađima, naročito kada je u pitanju odabir sezonske odjeće kao što su dječje zimske jakne i skafanderi.

Drama Queen

Moram priznati da mi se ime u pubertetu nije previše sviđalo, ali razumjela sam čak simboliku i razlog zbog kojega sam dobila ime koje...

Advertisement