Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Dorina je čarolija u srcu

Na "Večeri Dore" sakupljat će se novac za stipendiranje siromašne djece.

U sklopu akcije "Želim biti…" Humanitarna organizacija Dora organizira godišnju tradicionalnu „Večer Dore“ u utorak 24. studenog u 20 sati, u Gradskoj kavani na Trgu bana Josipa Jelačića.

Uzvanike će zabavljati Soulfingersi, uz modnu reviju hrvatskih veterana mode, etnodizajnerice Mine Petre i hrvatske tvrtke Potomac – brend Croata, koju će nositi poznate osobe iz javnog i političkog života Hrvatske. Uz bogatu tombolu, za svoje goste pripremljena su i mnoga iznenađenja. Kao i prethodnih godina očekuje se nazočnost brojnih uglednika iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života .

Pokrovitelji akcije su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Poglavarstvo grada Zagreba. Prihod je namijenjen Dorinom fondu za stipendiranje i o njemu će ovisiti broj stipendija za 2009/10 akademsku godinu.

Vrijedni, nadareni, ali siromašni

Humanitarna organizacija Dora djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i najvećih nevladinih udruga na području skrbi o djeci i mladima. U godinama rata Dorini su štićenici uglavnom bila djeca ratni stradalnici, a danas su to vrijedni i nadareni, ali iznimno siromašni srednjoškolci i studenti. Prošle školske godine Dora je isplatila 150 stipendija, ukupno oko 750.000 kuna, bez ostalih oblika pomoći.

U Dori smatraju da svaki mladi čovjek mora imati najmanje srednjoškolsko obrazovanje. Dorini štićenici, unatoč činjenici da često dolaze iz osiromašenih obitelji, obitelji s teško narušenim odnosima te brojnim egzistencijalnim, socijalnim i zdravstvenim problemima, uz iznimnu upornost, marljivost, trud i borbu za vlastiti uspjeh ostvaruju natprosječne rezultate i time utiru put svojoj boljoj budućnosti.

A svi koji dvoje o sudjelovanju neka ne zaborave – čarolija se rađa u srcu.


Više na: www.dora.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Nakon što su obavljene sve pjesme s ovogodišnje Dore, hrvatskog izbora za Pjesmu Eurovizije, Damir Kedžo se prometnuo u jednog od najvećih favorita ove...

Putovanja

Doček Nove godine na lijepom, toplom mjestu u kupaćim kostimima uz dobru zabavu, vodene radosti i ples više nije rezerviran samo za posjetitelje dalekih,...

Dobar posao

Znamo da djeca, ali i odrasli postaju poput osoba s kojima se druže. Pa i kaže se 's kim si, takav si'.

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.