Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Doručak sa žirafom

Hotel Giraffe Manor dom je izumiruće vrste žirafa

U sjeni Kilimandžara krije se hotelska rezidencija u kojoj obitava jedna od izumirućih vrsta žirafa pružajući svim posjetiteljima Afriku na dlanu. Giraffe Manor sagradio je Sir David Duncan davne 1932. godine, a od 1984. godine u njemu je moguće iznajmiti i sobu.

Imanje koje se prostire na 470 000 metara kvadratnih od 2009. godine nalazi se u vlasništvu obitelji Carr-Hartley, a tradiciju brige o žirafama započeli su prethodni vlasnici. Obitelj Leslie-Melvilles, naime, prva je podigla svijest o brizi za najviše živuće životinje na Zemlji, te pružila ovim plemenitim životinjama siguran doma. Posvojivši malu Daisy nisu ni sanjali kako će ona postati inspiracija za knjigu, a kasnije i za film ‘The Last Giraffe’.

Svoje utočište na posjedu hotela Giraffe Manor danas je pronašlo 8 Rothschild žirafa kojih u svijetu ima tek 700, a svim je gostima omogućen uvid u njihov mali afrički svijet. Prilagođene životu s ljudima ovi afrički trkači – koji mogu dostići brzinu od čak 55 km/h – spremni su pridružiti vam se obroku u svakom trenutku. Nije rijetkost da koja od njih potraži kratki zalogajčić provirivši glavom kroz kuhinjski prozor ili ulazna vrata.

zirafe 3U hotelu koji se nalazi u predgrađu Nairobija, glavnog grada Kenije, moguće je iznajmiti jednu od 10 luksuzno uređenih soba po cijeni od 505 američkih dolara. Za sve ljubitelje dobrog štiva tu je i soba uređena namještajem poznate danske spisateljice Karen Blixen, koja je dio svog života provela na Crnom kontinentu. Osim što hotel predstavlja reprezentativan primjerak brige o kraljicama savane, vlasnici su pokazali i svoju socijalnu osjetljivost. Naime sav njihov prihod odlazi u dobrotvorne svrhe AIDS Foundation East-Westa te time pridonosi širenju edukacije i pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Na posjedu se nalazi i edukativni centra za zaštitu Rothschild žirafa koji već preko 20 godina predstavlja turističku atrakciju.

Čari ovog hotel kojeg okružuje sva ljepota krajolika prepoznali su i pjevač Mick Jagger, glumica Brook Shield, Walter Cronkite, ali i mnogi drugi koji su na svojoj koži htjeli osjetiti iskonski dašak Afrike i suživot s, kako kažu vlasnici hotela, jednim od najzahvalnijih i najmoćnijih životinja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Filmski hit JEANNE DU BARRY samo je u Francuskoj pogledalo 800.000 ljudi, u ostatku Europe skupio je preko milijun gledatelja, a u domaća kina...

Zanimljivosti

Hvaljena drama MAJKA I SIN natjecala se za Zlatnu palmu u Cannesu, a u Stockholmu osvojila nagradu za najbolju glumicu!

Zanimljivosti

Redatelj Igor Mirković vraća se na velika platna s dugometražnim igranim filmom „Slatka Simona“, kojem je i scenarist. Nastao u produkciji Ivana Maloče (Interfilm),...

Zanimljivosti

ŽELJA je 62. film studija Walt Disney Animation, koji ove godine slavi svoju 100. obljetnicu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.