Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

Dove Fashion.hr od 18. do 20.3. u Zagrebu

Tradicionalni press brunch okupio poznata imena iz modnog svijeta

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu od 18. do 20. ožujka brojni poklonici hrvatske mode imati će priliku uživati u kreacijama nekih od ponajboljih domaćih dizajnerskih imena. Tradicionalni, press brunchu poslužio je još jednom kao uvertira za lansiranje image kampanje modnog događanja Dove Fashion.hr koje će svoj vrhunac doživjeti idući tjedan.

U lounge baru People's urednici i novinari imali su priliku za ležerno druženje sa dizajnerima kao što su Zoran Mrvoš, Robert Sever, Branka Donassy, I-GLE i eNVy room. Zaštitno lice najnovijeg izdanja ove modne manifestacije je Lana Petanić iz modne agencije Talia Model koja se pojavljuje u svim oblicima eksterne komunikacije i prezentacije Dove Fashion.hr-a.Lana je pred objektivom nagrađivanog fotografskog dvojca Decker & Kutić pozirala za tri originalna vizuala, a za avangardnu video kampanju zaslužan je poznati redatelj Vanja Vascarac. Šminku potpisuje Saša Joković za Vrban & Joković dok je frizuru stilizirao Mile Santini za zagrebački Glamour. Styling i kreativno vodstvo osmislio je tim Fashion.hr-a u suradnji sa studijom Decker & Kutić.

Ljepota tišine

Kreativni tim Fashion.hr-a komentirao je stilski ali i konceptualno upečatljivu kampanju "Ljepota tišine".

"Nismo željeli komunicirati jasnu ili eksplicitnu "modnu parolu". S obzirom na vrijeme u kojem se nalazimo smatramo kako je taktika suptilnosti bitna karika u provociranju individualne reakcije. Na vizualu se nalaze svi elementi konvencionalne, klasične ljepote ali zbivanjima oko modela htjeli smo ih razbiti, brisati, reinterpretirati, sukobiti… Lokacija Muzeja za suvremenu umjetnost odigrala je važnu ulogu u našim prvim promišljanjima jer se uvijek trudimo uvesti nešto novo i drugačije. Htjeli smo ujediniti niz elemenata u jednu priču, a da pritom izbjegnemo trivijalne motive.“, izjavio je osnivač i direktor Vinko Filipić.

Specifičnost i i ovogodišnje modne smotre naslanja na prošlogodišnjem konceptu po kojemu se tematski odvaja različite modne diskurse, s ciljem da se jasno i sistematično pozicionira dizajnere kao unikatne kreativce, te na taj način osvijestiti domaću percepciju mode.

"Cilj nam je Dove Fashion.hr pozicionirati kao ozbiljno događanje koje se trudi promijeniti aspekte funkcioniranja modne,a i medijske scene. Želimo naglasiti kako problem nije isključivo u kompleksu afirmacije domaće mode koliko u svijesti publike koja ju često doživljava kao trivijalnu pojavu. Želimo jasno poručiti kako su naša najveća snaga upravo dizajneri sa svojim istančanim vizijama. Trudili smo se povezati sa ozbiljnom institucijom kakva je Muzej za suvremenu umjetnost jer smatramo kako takav poligon dodatno doprinosi filozofiji u koju vjerujemo. Moda i umjetnost su odvojeni svemiri ali imaju isto ishodište, ljudsku maštu i kreativnost'', rekao je Filipić.

Sinergijski koncept

Nakon što je prošle godine Dove Fashion Hr. predstavio novi koncept i način funkcioniranja na modnoj sceni, potaknut globalnom situacijom koja zahtijeva ozbiljnija promišljanja o modi, ove sezone koncepcijski je vezan uz pojam ''Sinergija'', odnosno inzistiranje na okupljanju ozbiljnih i priznatih talenata koji sudjeluju u kreiranju Dove Fashion.hr-a od image vizuala pa do scenografije.U tri modne večeri svojim će se modnim rukopisom predstaviti već poznata hrvatska dizajnerska imena: Zoran Mrvoš, Nataša Kos, Robert Sever, Igor Galaš, Ivica Klarić, Ivica Skoko, EnvyRoom, Stjepan Čuka, Branka Donassy, I-GLE, Ivana Barač, Ivona Martinko i XD Xenia Design.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

S modne piste

Ovoga proljeća naše druženje započeli smo u Zoološkom vrtu grada Zagreba, a nastavljamo ovaj vikend 14. i 15.5.2022. u Avenue Mallu!

Zanimljivosti

Stilist koji uspješan na domaćoj sceni preko 20 godina, Marko Grubnić, gostovao je u podcastu nemoj me.

Fashion report

Zagrebačka Škola za modu i dizajn proslavila je 3. svibnja 2022. Dan škole i 30 godina dizajna u svom školskom vrtu te predstavila radove...

Fashion report

U fokusu nove kolekcije brenda PETAR Lidije Skočibušić su, kao i u dosadašnjima, bazične forme, boje i sama funkcionalnost odjevnog predmeta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.