Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Doživite bajku!

Već četiri godine u Ogulinu se, na veliku radost najmlađih, održava festival bajki.

Ogulinski festival bajki počinje sutra i trajat će do nedjelje, 14. lipnja ove godine, na više lokacija u gradu i prekrasnoj okolici Ogulina.

Ulaz je besplatan za sva događanja.

Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je ogulinski kraj bio neiscrpna inspiracija.

Raznolik i bogat program podijeljen je tematski; svaki je dan obilježen drugom bajkovitom temom. Direktorica festivala je Ankica Puškarić, a umjetnički direktor je Mario Kovač.

Vile i vilenjaci, divovi i patuljci te vještice i čarobnjaci

Prvi dan obilježavaju vile i vilenjaci, drugi divovi i patuljci, treći dan bavi se vješticama i čarobnjacima, a posljednji dan je posvećen djeci.

– Cilj festivala je naglasiti raznovrsnost bajki kao i njihove različite kulturološke izvore. Program donosi ponešto za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava iz hrvatskih kazališta, animaciju i ulični teatar, koncerte, predavanja na temu bajki i narodnih predaja, prezentacijske radionice; dramske, kostimografske, lutkarske, izrade magičnog nakita,- rekla je producentica festivala Karla Bačić-Jelinčić.

Bubnjarske radionice za djecu


„Buditelji“ će voditi i radionice za djecu, ali oživjeti cijeli grad zvukovima bubnjeva.

Tu su i stručno vođeni kostimirani obilasci važnih turističkih i kulturnih točaka grada i okolice i „vještičji kotao“ – kulinarska poslastica lokalnih specijaliteta.

Večernji program bit će ispunjen koncertima i kvalitetnom glazbenom zabavom, poput nastupa „Boom Pacha Boom“ te čak i natjecanjem domaćih učenika u DJ-iranju.

Filmski program!

Ove godine predstavlja se i bogatiji filmski program koji će prikazivati filmove u rasponu od klasika Disneya preko domaćih animiranih uspješnica pa sve do suvremenog iranskog dječjeg filma.

– Poseban dio programa je „Pripovjedački kutak“ gdje ćemo tijekom festivala pripovijedati hrvatske, francuske i njemačke bajke. Ruta pripovijedanja „Šetnja s divovima i patuljcima“ nudi poseban doživljaj – obilazak bajkovitih i pitoresknih mjesta u Ogulinu i okolici uz pripovijedanje. Tu je i pripovjedački maraton u kojem sudjeluju i djeca,- kaže Bačić-Jelinčić.

Kao posebno attraktivnu organizator najavljuje „Magičnu noć ispod Kleka“, večernje pripovijedanje putujućih čarobnica na tri jezika.

Ogulinski festival bajki odlična je prilika za obiteljski posjet. Iz Zagreba se može se doputovati popularnim eko-turističkim vlakom „Karlek“ koji svakodnevno prometuje na relaciji Zagreb – Ogulin.


PROGRAM (pdf)
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Moramo samo biti oprezni jer nam se danas svašta servira pod umjetnost.

S modne piste

zašla je nova kampanja hrvatskog brenda vjenčanica i svečane odjeće Kalisi design koja nosi naziv "Šumska priča", nadahnuta mitovima o vilama na našim prostorima.

Zanimljivosti

Kad se vrijedne ruke bračnog para Senčar slože, dobije se brand Lit Lab.

Zanimljivosti

Tema ovogodišnjeg Festivala je „Dobro uvijek pobjeđuje“ baš kao i u nekim od najljepših hrvatskih i svjetskih bajki, slavimo pobjedu dobra, s nadom da...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.