Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Dr. Vitalii Vel ima izvrsne rezultate u liječenju osoba s razvojnim i mentalnim poteškoćama, a od nedavno liječi i u Hrvatskoj!

Tamo gdje konvencionalna medicina u liječenju razvojnih poremećaja osoba s motoričkim teškoćama i zaostataka u mentalnom razvoju često ne može napraviti mnogo, dr. Vitalii Vel čini izvanredne stvari.

Tamo gdje konvencionalna medicina u liječenju razvojnih poremećaja osoba s motoričkim teškoćama i zaostataka u mentalnom razvoju često ne može napraviti mnogo, dr. Vitalii Vel čini izvanredne stvari. Osobe koja nisu mogle hodati nakon nekoliko terapija naprave prve korake, one koje nisu mogle govoriti pokazuju veliki napredak…

Dr. Vel diplomirao je na Medicinskom sveučilištu u Kijevu te na Državnom sveučilištu u Zaporožju a specijalizirao je vertebrologiju i terapeutske masaže. Jedan je od najcjenjenijih liječnika u svijetu kod dijagnosticiranja i liječenja stanja poput zakrivljenosti kralježnice (skolioza, kifoza), rehabilitacije djece s dijagnozom cerebralne paralize, osteoartritisa, hidrocefalusa, oštećenja vida i sluha do problema sa spavanjem, migrenskih glavobolja, utrnulosti u rukama i nogama, hernije diska i mnogih drugih.

Zbog njegovih inovativnih metoda i izvanrednih uspjeha, posebno u liječenju djece s razvojnim i mentalnim poremećajima, mnogi roditelji zadnjih godina nastoje dobiti termin za liječenje svoje djece u njegovom centru u Poljskoj. Na poticaj nekolicine roditelja iz Hrvatske i potrebe koje postoje u regiji dr. Vel je odlučio krajem prošle godine otvoriti Dr. Vel terapijski centar u Zagrebu u kojem radi sa svojim timom vrhunskih stručnjaka; neurologa, ortopeda, vertebrologa, neurologopeda i kineziologa.

Traži i liječi uzrok bolesti, a ne posljedice!

Ono po čemu je dr. Vel poseban jest da traži i liječi uzrok bolesti, a ne posljedice! S obzirom na to da je liječenje mnogih bolesti tradicionalnim metodama osuđeno na neuspjeh, jer se često opisuju kao bolesti nepoznatog uzroka, metoda dr. Vela uklanja uzroke bolesti ne samo koštanog sustava, već i raznih bolesti unutarnjih organa.

Naime, dr. Vitalii Vel od malih je nogu pokazivao zanimanje za bolesti kojima mnogi nisu znali uzrok, stalno se propitkujući zbog čega je došlo do takvih poremećaja. Još pamti slučaj o kojem je kao 15-ogodišnjak čitao u novinama – o ženi koja je godinama imala jake migrene i nitko joj nije mogao pomoći. No, tijekom jedne druge operacije, prilikom premještanja na bolnički krevet naglo joj je glava otišla unazad i od tada su migrene prestale. Ispostavilo se kako je problem godinama ‘ležao’ u krivom položaju njezine kralježnice.

Taj je slučaj ostavio veliki trag na dr. Vela pa je tijekom godina rada u renomiranim centrima u Ukrajini, Rusiji i Njemačkoj kreirao jedinstveni koncept “mekotkivne korekcije zglobova i kralježnice” koji omogućuje nekirurško i neinvazivno suzbijanje patoloških učinaka ozljeda kralježnice na funkcioniranje mozga, organa i tjelesnih sustava.

Inovativni pristup u liječenju

Takav inovativni pristup u liječenju, posebno djece s dijagnozom cerebralne paralize i autizma, primjerice, pokazuje iznimne rezultate u razvoju motoričkih poremećaja i zaostatka u mentalnom razvoju. Kompleks terapijskih mjera usmjeren je na uklanjanje patoloških promjena koje proizlaze iz nedostatka kisika i / ili traume tijekom trudnoće i poroda.

“Korekcija mekih tkiva je metoda liječenja cijelog tijela manualnim i mehaničkim djelovanjem na mišićno-koštani sustav i unutarnje organe, koja uključuje mehanizme samoregulacije tijela, a obogaćena je osteopatskim tehnikama. Osnovna ideja ove tehnike jest sposobnost utjecaja na strukture koštane srži osobe kako bi se ublažila napetost mišića i eliminirao povezani sindrom boli; a to pridonosi povećanju amplitude pokreta u zahvaćenim zglobovima; obnovi pokretljivosti u segmentu kralježnice; jačanju i poticanju lokalne mikrocirkulacije; obnovi prijenosa živčanih impulsa i vraćanju protoka cerebrospinalne tekućine u normalu…“, objašnjava dr. Vitalii Vel.

Upravo zbog izvrsnih rezultata u liječenju poremećaja kod djece i odraslih te velike potrebe koju su iskazali roditelji iz naše regije, prošle godine je na adresi Medarska 67. u Zagrebu otvorio Terapijski centar dr. Vel koji je ubrzo postao sjedište za Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, ali i druge zemlje iz šire regije.

Sve o dr. Velu i metodama liječenja te zakazivanju termina pregleda potražite na e-mail adresi: [email protected], na Facebook stranici i na Instagramu.

Ne propustite

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Drama Queen

Jeste li ikada imale osjećaj da vas neka osoba emocionalno iscrpljuje? Nakon razgovora s njom ostanete prazni, umorni i živčani?

Zanimljivosti

Ovaj novi crtić donosi uzbudljive avanture simpatičnog mačka koji će zasigurno osvojiti srca svih generacija.

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.