Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Dragulj Indije

Osvoji prvi dio uzbudljive trilogije o viktorijanskoj Indiji.

Thalassa Ali američka je spisateljica koja je velik dio života provela u Pakistanu, zaljubljena u mistični, sufijski islam. Rođena je u SAD-u, a iako je odgojena u episkopalnoj vjeri, na studiju sufijske poezije na Sveučilištu Harvard zaljubila se u mistični islam. Nakon studija udala se za Pakistanca i preselila u Karachi. Dragulj Indije njezin je prvi roman, a ujedno i prvi dio trilogije koji će ubrzo slijediti i nastavci Prosjak pred vratima te Kći pustinje.

Dragulj Indije je prvi naslov trilogije koji čitatelje vodi u Indiju i Pakistan sredinom 19. stoljeća. Govori o mladoj Engleskinji koja 1838. godine stiže na potkontinent kako bi se dobro udala, a nađe se usred uzbudljivih događaja i borbi za prevlast u Pandžabu.Godina je 1838. Mariana Givens, odvažna dvadesetogodišnjakinja, poslana je u Indiju kako bi pronašla prikladnog supruga. Putujući kao prevoditeljica, pridružuje se pratnji lorda Aucklanda, britanskog generalnog guvernera, koji Indijom putuje s vojskom od deset tisuća vojnika kako bi se sastao s glasovitim Randžitom Singom, maharadžom Pandžaba. U zemlji egzotične raskoši mlada Engleskinja postaje skrbnicom siročeta kojega umirući maharadža smatra obdarenim čudesnim darovima. Ta će je uloga odvesti na opasno putovanje u utvrđeni grad toga kraljevstva, kako bi dijete koje ne poznaje zaštitila od kulture koju ne razumije…

OSVOJI KNJIGU

Znanje vam poklanja knjigu Dragulj Indije autorice Thalasse Ali.

Ukoliko želite osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom DRAGULJ te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Što je studirala autorica romana?

Vaše prijave primamo do 24. siječnja 2012., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Knjigu je osvojila Andreja Špoljarec. Čestitamo!


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Darivanje

Kad Durrellovi više nisu mogli podnositi sivu englesku klimu, učinili su ono što bi svaka razumna obitelj učinila – prodali su kuću i preselili...

She Book Club

Nagrađivana britanska novinarka Yomi Adegoke svojim provokativnim romanom Lista propituje način na koji doživljavamo odnose, moral i internetsku kulturu.

She Book Club

S ljubavlju, Pamela otkriva nam sasvim novu stranu Pamele, pravu istinu o njezinom životu i karijeri dajući cjeloviti prikaz svog života bez uljepšavanja.

She Book Club

Intrigantna priča, veličanstvena norveška divljina i četiri junakinje povezane ubojstvom jamstvo su za novu uspješnicu. 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.