Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: A vi niste u nekoj krizi?!

Evo, ne znam koliko čovjek ima “puberteta” ili ti kriza.

Evo, ne znam koliko čovjek ima “puberteta” ili ti kriza. Nekad mi se čini da je i moja nećakinja u nekom pretpubertetu, s obzirom na modni izričaj koji bi u svojoj osmoj godini htjela postići. I slatka mi je i smiješna dok ponosno pozira da vidim što je obukla za prvi dan ove školske godine. Samo mala digresija, mene su mama i tete filale crvenom bojom koju sam morala bespogovorno nositi i nisam se baš smjela buniti. Vjerujem da ni ostatak mojih vršnjakinja nitko nije pitao sviđa li im se što ili ne. Obukao si ono što ti se dalo i amen. Sva ta silna mreža cipelica, haljinica, majičica, kaputića u crvenoj boji, zauvijek mi je ogadila sve nijanse crvene. Doduše, danas imam jedne crvene sandale od Gulivera i, gle čuda, u njima sam u stanju izdržati cijeli dan i noć.

I moje je kumče, definitivno, po svim pravilima struke, u pubertetu. I ona pozira, kao i njene vršnjakinje… Poziraju i moje prijateljice…  Neke poziraju bolje, neke gore i ne mogu ih sve svrstati u te srednje godine pa da kažem da su u krizi srednjih godina ili da nešto dokazuju. I neke će se naljutiti kad ovo pročitaju.

Privatno, da se ne bavim poslom kojim se bavim, ne bih vjerojatno imala niti jednu društvenu mrežu. Ne zato što nužno nemam što pametno podijeliti sa svijetom, nego ne znam što koga ima zanimati što sam jela, pila, s kim sam bila i što sve radila. Prvo, o mojim modnim izričajima ne bismo uopće trebali raspravljati jer mi se čini da uspješne, poslovne žene, žene u, kako svi vole reći, ozbiljnim godinama ne žele nositi ono što ja znam staviti na sebe. I, naravno, kako sam već napomenula, u mom ormaru ne postoji ništa crveno osim korzeta i tih sandala koje sam vam već navela. Bezbroj tamnih, oversize stvari i par krpica koje sam doista rijetko obukla i kad sam bila mršavija. Dakle, jedva da bih našla dva-tri pratitelja koja bi se divila bilo čemu što bih ja poslikala.

Drugo, u kuhinji bi, vjerujem, bila još gora situacija. Ruski Princ voli reći da sva moja jela izgledaju poput napoja. A da mi se snimalo s mojim odabranicima, već bih napravila kakav pornić i zaradila na njemu kao i neke poznate osobe. Ne mažem se previše kremama, pa je i moja beauty rutina apsolutno neiskoristiva s tim da se ni ne šminkam baš. A i nerotkinja sam.

Sad ćemo se malo uozbiljiti. Mislim da su ljudi apsolutno nesvjesni koliko informacija dijele na internetu. Više od polovice svjetskog stanovništva koristiti društvene mreže. Prosječni korisnik interneta dnevno na mreži provede šest sati i 43 minute. Ako uzmemo u obzir da bismo trebali spavati oko osam sati dnevno, to znači da više od 40 posto svog budnog života koristimo internet. Osim neizbježne IP adrese, na internetu ostaje sve što objavite na društvenim mrežama, fotografije ili bilo koji drugi sadržaj koji ste ikada igdje objavili. Taj sadržaj ostaje zabilježen na internetskim serverima čak i ako ste ga u međuvremenu obrisali. Pitanje je samo koliko je kome interesantan.

Snimaju nas na bankomatu, na semaforu, dok prolazimo ulicom snimaju nas raznorazne nadzorne kamere… Dakle, ne treba vam nitko ugraditi nikakav čip, već imate mobitel u ruci i vjerujem da ga nosite i na toalet.

Doći će to neko vrijeme kada ćemo cijeniti svoju privatnost, anonimnost… Kada se nećemo drogirati lajkovima i ushićenim komentarima dok pućimo usne kroz 3 filtera u još jednom pokušaju da izgledamo sretno ili seksi…

Više

Duh i tijelo

Neuspjesi. Prepreke. Padovi. Krize.​ Svi znamo da su neizbježni. Svi ih pokušavamo izbjeći kao da će nas ubiti.

Savjeti i preporuke

Keracnyl linija nudi rješenje kod svih problema masne kože sklone nepravilnostima.

Duh i tijelo

Puno je problema na ovom svijetu, to svi znamo. Ali jedan od glavnih uzroka je to što je svaki problem nekome i korist.

Duh i tijelo

Kineski znak za riječ "kriza" sastoji se od dva znaka - jedan znači opasnost, a drugi šansa ili prilika.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.