Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Čime se ponosiš?

Nemojte biti puni predrasuda i osuda i pokušajte shvatiti tu dozu ponosa koju jedna takva fotografija pokazuje.

Tko o čemu, ja opet o DikPiku. Naime, prošli sam tjedan gostovala u jednom talk showu na temu „Žene“. Široka jedna tema, a meni se čini, nakon što sam posve nepripremljena pokušavala nešto suvislo reći, kako sam zapravo i sama došla do jedne zanimljive spoznaje. Znate ono kad vam se konačno upali lampica iznad glave, kao u nekom crtiću!

Vratimo se mi našem DikPiku kao jednom zanimljivom primjeru iz kojega možemo naučiti puno.

Nevažno je, zapravo, tko, zašto i kako dobije tu sliku, važno je da je dobije i da shvati što mu ta slika pokazuje. Nemojte biti puni predrasuda i osuda i pokušajte shvatiti tu dozu ponosa koju jedna takva fotografija pokazuje.

Psihološki gledano, onaj tko vam je spreman poslati tu sliku, i još bez imalo razmišljanja i uljepšavanja, prilično je samouvjerena osoba. Ne zamara se nekim nevažnim stvarima, a nama ženama tako bliskim, poput celulita, razine dlakavosti, špeka na trbuhu, mišića, bilo mlitavih ili napetih… Onaj muškarac koji vam pošalje takvu sliku je, očito, samouvjeren i neopterećen izgledom. I ponosan je!

A znate li što, drage moje čitateljice i poneki čitatelju, razmislite dobro i priznajte SEBI, koliko bi vama trebalo da pošaljete nešto takvo? Na stranu sad koliko vam je to glupo, nepristojno, neodgojeno i koliko se kosi s nekim vašim moralnim načelima. Zaboravite, još jednom ponavljam, predrasude i osude. Odgovorite, koliko bi vam trebalo da pošaljete takvu sliku? Koliko bi vam trebalo da bez dodatnih filtera ili, ako ste malo napredniji, photoshop-a pošaljete nešto toga tipa?

Vjerujem da bi nekima trebala cijela vječnost! Netko već viče kako to ne bi nikad slao! A muškarac opali sliku ponosan na svoje međunožje i, kako mi se čini, bez zamaranja je li to 5, 10, 15 ili 20 centimetara. Pošiljatelji DikPIka su ponosni na to što nude! Ponosni su na taj komadić mesa! Na svoje tijelo! Neustrašivi su i kada ih čeka odbijanje!

Žene su, kako sam i sama rekla na talk showu – opterećene! I same sebi nameću zadatke i norme. Podižu same sebi crte i ljestvice. Zaranjaju, poniru duboko u sebe, traže odgovore i žele neke apgrejdane verzije, nesvjesne jedne zanimljive činjenice, a to je da nikad nisu prihvatile sebe. Nisu prihvatile svoj nos, usne, uši, trbuh, noge, prištiće, obrve, bore, kosu i, kako mi se nekad čini, milijun drugih sitnica koje ih čine upravo onim što jesu.

Ne znam baš kakve su ove nove, mlađe verzije muškaraca, ali muškarci su, barem se meni tako čini, a vi me ispravite, manje opterećeni vanjštinom. Kad kažem vanjštinom, time prije svega želim reći da se ne zamaraju vlastitom vanjštinom u onolikoj mjeri u kojoj to rade žene. Ne kažem, ima i njih koji pate od depilacije prsa, određenih frizura ili modnih izričaja, ali ništa od toga nije toliko naglašeno kao kod žene. Svi ti silni posjeti kozmetičarkama u uzaludnim pokušajima smanjenja celulita ili obujma struka, čupanja i potezanja dlačica na svim dijelovima tijela, a one, kučke, uporno ponovno rastu… Lista je predugačka da je sad tu cijelu napišem, a pomalo je i dosadna, zar ne?

Kada ćemo se opustiti? Kada ćemo se prihvatiti? Kada ćemo konačno reći da nas boli ona stvar što tko misli?

Život treba biti lijep i jednostavan. Neopterećen glupostima. I treba se ponositi sobom, s onim što imate, baš kao što je ponosan i svaki pošiljatelj DikPika.

Zamislite, kako bi bilo lijepo prihvatiti sebe i s ponosom pokazati svijetu što si? Riješiti se kompleksa, trendova, normi i opterećenja…

I još se ne morate niti skinuti!

Više

Duh i tijelo

Ako želimo promijeniti naše razmišljanje, doslovno moramo promijeniti svoj "mozak“.

Fashion report

Dokazano je da žene s bilo kojim crvenim odjevnim detaljem ili pak crvenim ružom na usnama djeluju privlačnije, hrabrije i samouvjerenije.

Duh i tijelo

Okrenite vjerojatnosti u svoju korist.

Suncokreti na oblacima

Tada su mi oni koji su imali 40 izgledali turbo staro. Iskreno, tada sam se stvarno bojala i same pomisli kako je to biti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.