Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Došlo vrijeme od fizikalne terapije

Spavam krivo, sjedim krivo, tipkam krivo, hodam krivo… Sve krivo!

Dođe tako to vrijeme kad ne znaš “Jesam li došo il’ sam pošo”. Ne znaš je li ti vruće, ne znaš jesi li se normalno obukao, ništa ti se ne da. A ruke sve kraće, pa ništa pročitati. Ovi s ovim deklaracijama zaslužuju neki poseban krug pakla jer nas muče tim sitnim slovima. Sve postaje nekakav problem – rekla bih da su to sve čari neke perimenopauze. Uz to, mjesecima mi je utrnut prst lijeve ruke. Srećom, nisam hipohondar i sa srcem mi je sve ok, ali svejedno.

Prijateljica mi je na jednom od evenata mudro rekla da pijem mineralnu vodu da mi se vjerojatno zadržava voda u tijelu i da će mi to kroz koji sat sigurno proći. Nema smisla da vam pričam koliko sam se vode iznapijala i koliko sam iduća dva dana hodočastila u toalet.

Vidjevši da je stvarno vrag odio svu šalu, otišla sam kod doktorice opće medicine i u šali joj, onako sva jadna, rekla: „ Počelo, sad se viđamo gotovo jednom mjesečno! Ulazim u kategoriju babe“. Srećom, kako mi reče moja doktorica, dok mi ime ne pamti – dobro je. To me je naoko malo primirilo.

Avaj, naručila me na neko bockanje, i kako mi se čini, prvi slobodan termin, onako kako sam ja to zamislila, izgledan je tek u studenom.

Sa strahom i grčem u želucu, uputila sam se u privatnu polikliniku. Što ćeš!? Nema mi druge, ako ne želim plakati – jer su se pojavili i bolovi u vratu, a posao ne čeka. Privatni poduzetnik i nema baš neku blagodat bolovanja, pa je bolje da se čim prije pokrpam.

Doktor je simpatičan, ispituje, daje savjete, proučava i zaključuje – dok mene hvata panika. Pola toga radim krivo. Spavam krivo, sjedim krivo, tipkam krivo, hodam krivo… Pa, miša mu maloga, ima li išta da znam raditi!?

Evidentno je – nema. Naravno, uz sve to sam i debela. Ali, to sam znala i bez njega, iako se trudio biti vrlo diplomatičan. I sve je bilo dobro dok me nije počeo pipkati. Čak se i neka suzica pustila, jer kako mi reče, u gorem sam stanju nego što sam to mislila.

I tako sam ja, evo, kupila novi monitor, kupila anatomski jastuk, kupila uloške za cipele i dva puta tjedno idem na terapije.

Mora priznati, uživam priključena na struju. Ima u tome nešto toliko meditativno i ne znam kad sam bila tako smirena i fokusirana. Naravno, na laptopu mi trenutno iskaču sve žive i nežive reklame vezane za nekakve uređaje koji imitiraju tu struju, pa čak i neki koji mi obećavaju pločice na trbuhu. Koliko sam blesava i lijena, vjerojatno ću to i kupiti. S drugim se doktorom malo „grlim“ dok pritišće neke točke na mojim leđima i kuku. Rekla sam mu da ga ne volim. Taman me fizijatri opuste, a on stisne – pa boli…

Uglavnom, ljudi moji, ne spavam više na trbuhu, jer su mi objasnili da je to najgore za lumbalni dio kralježnice. Spavam na leđima. Odnosno, pokušavam spavati pa me sada i nesanica muči. Toliko hrčem da sama sebe probudim. Kako je susjedima, ne znam. Još se nitko nije bunio, bez obzira na tanke zidove.

Iako ovo nije plaćena reklama, svejedno bih zahvalila ekipi Poliklinike Ligament jer, evo mogu pisati bez grča i bolova! Tko pročita, pričat će!

Više

Duh i tijelo

Iako užasno rasprostranjen i naveliko korišten, prolazi li Instagram ispod radara racionalnom upravljanju našim vremenom, pažnjom i ponajviše, brizi o mentalnom zdravlju?

Savjeti stručnjaka

Dolazak sezone alergija mnogima je izazovan, stoga je potrebno reagirati na vrijeme i prevenirati .

Život u dvoje

Zamislite dan ispunjen iskrenim razgovorima, smijehom i, naravno, trenucima užitka bez digitalnih smetnji.

Savjeti stručnjaka

Mnogo je znanstvenih studija istraživalo moguću povezanost određenih nutritivnih sastojaka s razvojem ili zaštitom od raka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.