Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Drama Queen: Draga susjeda…

Ne razumijem zašto konstantno pričaš povišenim tonom

Draga susjeda,

Od kada ste se doselili, moji dani i moje noći više nisu isti. Kao da ste navukli neku čudnu karmu na ovu zgradu. Iz koje zemlje ste doputovali, iz koje vremenske zone? Vi ste vječno noću budni! Od 23 sata, pa negdje do 4 ujutro, ne date mi mira.

Dok moja popodneva uveseljava dreka sve djece susjedstva, i baš kad mislim da će mi Bog podariti miran san nakon naporna dana, eto Tebe i Tvoga iritantna glasa. Ne razumijem zašto konstantno pričaš povišenim tonom. I prije su u tome stanu živjeli ljudi, pa nikada nisam čula konverzaciju i nikad ju nisam mogla ponoviti, poput simultanoga prevoditelja, kao što je sada slučaj. Ne znam, možda si nagluha? Odi kod doktora, jer zaista vičeš non-stop i to za svaku sitnicu.

Tvoga dečka/muža/partnera/jebača nikada ne čujem, ali Tebe stalno. Od riječi do riječi. I zaista me ne zanima što su Tvoje prijateljice Olja i Jelena radile jučer. Da, znam kako se zovu i znam za „onoga tipa“, ali mi nije napeto sada to prepričavati, i ružno je to što im se rugaš tu, pred ekipom, dok ih nema. Ne zanimaju me takve pričice, pogotovo ne u jedan sat ujutro.

susjeda2.jpg

I molim Te, nabavi nekakav tepih. Te stolice toliko buče, ili ih jednostavno vučete po podu kao da su kljuse na izdisaju. Ako nemate novaca za takvu investiciju, molim Te samo mi javi, spremna sam donirati tisuću kuna, kojih nemam, ali ću ih posuditi.

Znaš, i ja sam bila mlada, zaljubljena… I ja sam radila lude tulume s puno alkohola, ali ne baš svaki drugi dan. I mi smo se cerekali do iznemoglosti za svaku glupost. Iznenadilo bi Te kakva sam partijanerica bila. Znam, reći ćeš da sam dosadna, neizjebana, čangrizava babetina, i vjeruj mi, trenutno nisi daleko s definicijom, ali, molim Te, daj neka tulumi budu petkom i/ ili subotom, da bar na posao dolazim normalna. Ne bavim se kirurgijom mozga, i nitko neće smrtno stradati, ali ipak me ljudi čudno gledaju s ovolikim podočnjacima, neispavanu i nervoznu. I da znaš, nadam se kako ću Ti uskoro prirediti takvu deračinu, da ćeš pomisliti kako je vrijeme svinjokolje. Samo neka se bolja polovica vrati sa studijskoga putovanja. Zapravo, toliko sam očajna, da bih mogla potražiti i neki supstitut, samo kako bih Ti pokazala kako se to kvalitetno dere. I vjeruj mi na riječ, potrajat će koji put i duže od hrvatskoga prosjeka, a nadam se i opetovanju.

susjeda1.jpgKad već ovako otvoreno pričamo, premlada si da već sada imate takve svađe i da razbijate suđe u afektu. Premlada si, a kasnije, neće biti ništa bolje. Sve što Ti sada smeta, smetat će kasnije još i više. Kako sad znaš da sve čujem, a vjerujem da si sad shvatila kako nisi tiha, znam i koliko si, zapravo, nesigurna. A lijepo si djevojče, i vjerujem kako si i divna duha, samo mi to još nisi stigla pokazati. I znaš što mi je najčudnije u cijeloj ovoj našoj intimnoj prepisci, jer sad smo si već najbolje frendice? Pa vi se uopće ne seksate! Samo vičete jedno na drugo, vrištite i razbijate, ali ja tu ne čujem ni „š“ od dobre, kvalitetne ševe iz vašega stana. Ševa mi ne smeta, dapače, toplo ju preporučujem, kao starija i iskusnija prijateljica. Možda je u tome problem. Moje naravoučenije, s kojim bih završila ovo pismo : više seksa, manje svađa, a u vašem slučaju, na žalost, i više suđa za pranje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Drama Queen

Valjda su te društvene mreže, blogovi, forumi, pa još i ako ne moraju biti potpisani pravim imenom i prezimenom, pravo mjesto za doziranje pravde...

Duh i tijelo

Nedavno istraživanje provedeno u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice pokazalo je kako je 76.1% žena nezadovoljno vlastitim tijelom u prvoj godini nakon poroda.

Drama Queen

Zaista se iskreno divim ljudima koji nisu poput mene, koji nemaju to „ što na umu, to na drumu“. Vjerujem da su uspješniji od...

Drama Queen

Nezahvalno je to. Znam. Pa sve te traume i okrivljavanje... Ah... Teška, nezahvalna tema...

Advertisement