Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Od derišta do najboljeg prijatelja

Braću i sestre ne biramo, ali biramo odnos koji ćemo izgraditi

Rodbinu nikada ne biramo. Ona nas zatekne na ovome svijetu, onakva kakva je, i nema tu puno promjena. Ili si s njima, ili se odmakneš daleko, sretneš ih na vjenčanjima i sprovodima. Ne biramo roditelje. Ne biramo ni braću ni sestre. Još manje biramo njihove žene i muževe.

Ali, biramo odnos koji ćemo graditi, koji ćemo njegovati. Biramo strpljenje, razumijevanje, ljubav, ponos i gutanje istoga…

Starija sam od njega 3 godine. I uvijek sam morala paziti na to mirno derište s naočalicama, jer mama ne bi htjela da padne i razbije se. Trapavko mali. Išao mi je bezgranično na živce, pratio me u stopu, ja divlja, on miran. Uh, znala sam ga tući, jača i starija. Sve dok mališa nije krenuo vraćati. Sjećam se razbijenih stakala, smišljanja glupih isprika za mamu i tatu. Smiješno mi je sada, jer znam da nam nisu vjerovali, ali ih je veselilo što se držimo skupa. I tako negdje do puberteta. A onda, iznenada, moj dragi brat mi je postao prijatelj i društvo u izlascima. Roditelji sretni, jer smo skupa, nikada nam nisu ništa zabranili, niti nas ognaničili. Išli bismo kud bi htjeli, i vraćali se kad bi htjeli. Iz ove perspektive dosta hrabro, zaista su imali povjerenja u nas. Ljudi su mislili da smo blizanci. Vječno skupa. U istome društvu. I danas, na žalost ili sreću, online nerazdvojni! Hvala Bogu na skypu, gtalku i kamerama!

onlineNedavno sam se prisjetila i jedne od naših igri. Na hladnim pločicama ispod stepenica, igrali smo se svoje male redakcije, radili svoje male novine…. Crtali, prepisivali tekstove, lijepili fotografije. Veliki naslov u svim bojama ‘Frka’. Tko je tada, osim možda naše mame, mogao i pomisliti kakve mi to sklonosti imamo. Mala piskarala. Čudno. On se toga ni ne sjeća, a ja kao da je bilo danas, mama sretna, djeca satima mirna i sama u svome kutu. Sjećam se i pisanja zadaća. Kuhinjski stol i on pored mene, piše. I danas piše. Taj čovjek vječno piše. Za razliku od mene, nikad ga nije bilo sram pokazati svojih ‘ruku’ djelo. U našoj obiteljskoj u kući stoji stotina papira punih pjesama, mračnog puberteta, slatkih prvih ljubavi i pisama sestri.

I dok pišem ovo, pišemo si međusobno. U iščekivanju smo njegovog prvoga djeteta. Sami u mislima, a opet skupa, na gtalku. Jedno uz drugo, kao što smo bili i bezbroj puta, s prvim ljubavima, razočaranjima, prvim pjesmama i tekstovima… Sa svakim strahom, sa svakom radosti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Kada je riječ o predviđanju smjera u kojem će se u budućnosti kretati industrija seksualne dobrobiti potrebno je dobro razumjeti što nam donosi sama...

Suncokreti na oblacima

Kad sam imala nešto manje od 40, sama sebi sam dala „zadatak“ da ću do 40 i neke naći partnera.

Seks

Isti entuzijazam koji potiče navijače da navijaju, igrače da pomiču svoje granice, a timove da pobjeđuju sličan je strasti koja potiče intimne odnose.

Život u dvoje

Ova aplikacija namijenjena je svima koji žive katoličku vjeru, nemaju sklopljen sakrament ženidbe, te žele hodanje sa svrhom koje vodi u sakrament braka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.