Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Postoje bitke u kojima ne možete pobijediti

Postoje neke bitke koje se ne mogu dobiti. Postoje neki pozivi koje nikako ne možete odbiti.

Trebala sam pisati o Međunarodnom danu ženu, ali nekako mi se ta tema ne čini toliko dobrom. Sigurno će vam biti dosadna, drage moje čitateljice. Sigurno sam vam i ja dosadna.

Što koga briga za događanja iz 1908. godine kada je 15.000 žena marširalo kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa? Što koga briga za pravo glasa, pa i onako ne volimo izlaziti na izbore!? Koga briga za razliku u prihodima između muškaraca i žena koja još uvijek postoji na globalnoj razini? Što koga briga za podzastupljenost žena u najvišim krugovima politike i biznisa, globalno, a i kod nas? Tko se još bavi politikom!? Lopovi, vičemo!

Koliko god su se naši predci borili za ravnopravnost, jednakost u plaćama i ostalim opcijama koje su nam date, u jednom se nikad neće moći izboriti. A to je ona jadna, većinom ženska, taština da se vječno izgleda mlado, lijepo i poželjno. Muškarce kao da je zaobišlo to prokletstvo. Njih jedino znaju pomučiti centimetri iako, bar mi se tako čini iz mog iskustva, imaju dovoljno samopouzdanja da im niti manjak istih nije prepreka. I s malim se osjećaju najvećim… 

Koliko li je energije utrošeno na borbe protiv bora, celulita, strija, borbe protiv kilograma, da čovjek pomisli kako je sve izgubilo smisao dok gleda operirane, nacrtane ljude na raznoraznim ekranima. Toliko nezadovoljstva. Toliko nesreće. To je ono što se da primijetiti. Nezadovoljstvo, neprihvaćanje sebe, pa čak i neprihvaćanje okoline da poželite postati netko novi. Fizički. Dok vas vaša psiha izjeda. Možete vi promijeniti svoj “lični opis”, ali ono što nosite na svojim leđima nerijetko je teret koji se nosi do smrti. 

Možete promijeniti boju kose, boju očiju, popraviti nos, napumpati usne, botoksirati se gore ili dolje, a ja vas pitam koliko radite na prihvaćanju sebe? Na prihvaćanju svojih vrlina, mana, izbora i koliko ste spremni promijeniti stav?  Koliko radite na svom mentalnom zdravlju i nazivanju stvari pravim imenom? 

Koliko često čekate ono pravo vrijeme? Pravo vrijeme za promijeniti posao, za naučiti nešto novo, za postati majka ili otac? Nažalost, postati majka je puno teže. A i izabrati pravog oca svojoj djeci nije ništa lakše. Partnera možete promijeniti, ali oca djece teško… 

Možete ispeglati bore, ali perimenopauzu, a potom i menopauzu ne možete odgađati vječno, drage moje.

Jer ništa ne traje vječno. Zadnjih dana smo postali sve svjesniji toga. Naše tijelo je naš najveći izdajica. 

Postoje neke bitke koje se ne mogu dobiti. Postoje neki pozivi koje nikako ne možete odbiti. Postoji ona neka pružena ruka koju morate prihvatiti, a to je ruka smrti. 

Ona ne zaobilazi. 

Ona ne radi na bazi mita, korupcije, nepotizma ili tek kakve preporuke. 

Kad kucne vaš čas, morate se odazvati tom pozivu iako ste moguće vješto izbjegavali poziv na kakav ovozemaljski sud. 

Ovdje nema odgađanja. Na ovaj sud ćemo svi doći. 

Više

Savjeti i preporuke

Naše stanice ne samo da stare nego starenje šire i na okolne stanice, baš poput virusa.

Beauty report

Nova anti-aging linija, bazirana na termalnoj izvorskoj vodi koja pruža umirujuća i omekšavajuća svojstva toliko potrebna osjetljivoj koži, bez kontroverznih sastojaka i sa sastojcima...

Trendovi

Dr. Ivona Igrec jedna je od najpriznatijih svjetskih stručnjakinja na području primjene matičnih stanica u estetskoj medicini i anti-agingu.

Beauty report

Noćna krema za sve tipove kože zaglađuje bore, učvršćuje kožu i puni ju energijom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.