Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Postoje muški i ženski poslovi?

Nikad nisam vjerovala da postoje muški i ženski poslovi.

Nikad nisam vjerovala da postoje muški i ženski poslovi. Ni kućanski, profesionalni niti oni drugi. Moja mila majčica je strpljivo znala popravljati grla, utičnice, prekidače, pegle… dok je moj otac bio savršeno nesposoban za bilo što, osim ležanja na trosjedu nakon ručka. On ništa nije „znao“, a bome nije ni naučio, a ni pokušao. Jednako tako ne vjerujem da postoje muške i ženske tenisice ili japanke. Ne vjerujem da postoji Levis 501 muški ili ženski, pamučna bijela majica ili bijeli air Nike koji bi se savršeno uklopio u kombinaciju. Postoji samo pederluk i pederlook, kič i kich!

Untitled

Nikad nisam vjerovala da crvena boja, koju ne ljubim, naročito od kad sam opaka plavuša, mora biti isključivo boja namijenjena ženskom rodu. Isto tako, kontradiktorno, neizmjerno mi se sviđa baš divan, crveni duks mog najdražeg Romea kojeg mi nikada nije dao „pronosati“.

Odrasla sam s mlađim bratom, mlađim sestričnama, starijim rođacima, prijateljima u vrijeme kada je razmjena robe bila posve normalna, a razmjenjivalo se doista svašta. Dobila bih punu vrećicu stvari koje su bile „kao nove“, a ja bi ih pazila kako bi ih i brat kasnije mogao nositi. Istina, nije nikad obukao suknjicu cvjetnog uzorka, a i da je, ne bih ga zato manje voljela. I sve 5. Nismo imali 345 para traperica, tajica tunika, a ni trenirki. Kupovalo se redom u Borovu, Uzoru, Nami i takvim sličnim dućanima, a hit bi bio eventualno dolazak dide iz Njemačke i pokoja vrećica iz C&A.

Bilo nas je četvero unučadi, nas tri i moj brat. Ja nekako nisam primjećivala da se itko zamarao bojama ili da ga je dida, kao jedinog (tada) muškog nasljednika, tretirao išta drugačije po pitanju dopuštenog kolorita. A, ipak, uvijek je mom didi bilo muško „muško“, tako da, začudo, tu oblačivačko-kolorističku diskriminaciju nikad nisam osjetila.

Jednako tako, krala sam i mami i tati stvari iz ormara. Možda više tati, jer smo se u to doba trudile da nitko ne shvati koji broj grudnjaka nosimo i kakva nam je guzičica. Je. Vremena su se promijenila. Slažem se ja s vama…

I tako, slijedom hrvatskih prilika i naplate u naturi, te činjenice kako mrzim, ali stvarno mrzim smišljati i kupovati poklone za rođendan, pametna sam se dosjetila kompenzirati Romeu tenisice. Romeu koji danima cvili kako mu hitno trebaju jedne, kako nema što obući za trčanje, kao da uopće trči…. Ali, dobro… Sve je prošlo glatko. Tenisice stigle, bez puno komplikacija. Sve je prošlo glatko – dok Romeo nije otvorio poklon. Od izraza sreće do razočaranja prošlo je točno 7 sekundi! 7 je moj sretan broj. Toliko je točno i trebalo i da ja popizdim.

Na kutiji piše „ženske“. Rekoh mu: „Dragi, i na plotu piše pi…, a nije“. Jedino što je eventualno „žensko“ na crnim tenisicama bila bi ta neka crvena linija na potplatu. Ali, ako nosiš crvenu majicu, što te dira malo crvene boje!? I tako svi znamo da si konzervativni desničar koji u ured ide samo u 3 verzije plave. Vrtim tenisice po rukama, vrtim i vrtim. Pa, gledam malo njih, malo njega. Ali, avaj. Romeo se boji. Već su ga par puta deklarativno nazvali pederčinom, pa sav u strahu ne želi ni blizu nečega što nosi natpis „žensko“. I dalje ne shvaćam.

Znam, neugodno mu je, a ja ću ga provocirati kao što i jesam nakon jedne večere na kojoj je od mog “muža” postao “peder”, jer muškarac i žena, koji su tako prisni, ili su u braku ili igraju za isti tim. Očito, u našem mentalitetu ne možeš biti samo prijatelj jednoj ženi, bez da si i peder. Od toga ga dana i krasi nadimak „Moj muž – peder.

E, Romeo dragi…  Jesi. Pederčina si. I to nezahvalna. I da znaš, drugi poklon nećeš dobiti!

 

20170702_160049

[box style=”0″]

Budući da Drama Queen demonstrativno ne želi te tenisice primiti natrag pa ih eventualno pokloniti nekoj od vas, odlučili smo se za ulje Dr. Kaliterne – Beauprox! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #poklonjenomkonjusenegledauzube

Prijave primamo do 10. srpnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica: Ivana Iličić

[/box]

Ne propustite

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Fashion report

Tenisice su odavno postale osnova ženskih ormara, nudeći udobnost za svakodnevno nošenje i stil koji se uklapa u brojne kombinacije.

Fashion report

Argentumova nova jesenska kampanja Oboji jesen nakitom inspirirala nas je da ove jeseni svoje slojevite outfite dodatno istaknemo šarenim i upečatljivim nakitom.

Trendovi

Od salonki na visoku petu, preko gležnjača do ležernih tenisica: uz ove klasike uvijek ćete imati prave cipele.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.