Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
prevencija
prevencija

Drama Queen

Drama Queen: Prevencija je ključ svega

Tko sam ja da vam pametujem, a ni sama to ne učinim! Odustanem u čekaonici, pred ljutitim pogledom “nije ti ništa”.

Čudni su životni putevi. I kada misliš kako nisi dorastao nekim izazovima, život te iznenadi i ponekad spretno, a ponekad  s puno truda i muke, preskočiš sve prepreke na putu. Tako volim biti slikovita pa ću reći – nismo svi trenirani poput konja za preskakanje prepona. Snažni, jaki, neustrašivi. Neki od nas su samo paradni konji.  Nakićeni se volimo pokazati. Maze nas i paze, i dobro hrane. Pojavimo se tu i tamo, i ništa.

Važno je sudjelovati

Nisam tipičan geek, ali moj prijatelj tvrdi da geek svakako jesam. Ta mi se riječ nikako nije svidjela. Nisam se doživljavala takvom.  I nisam luda za kompjuterima i ne nosim tegle od naočala. Jednostavno, ne volim gužvu, muving, evente, a eto moja prva prepreka – moram sudjelovati. Moram ponekad biti paradni konj.

Tako sam u subotu posjetila Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Zgodno društvance se skupilo. Značajne žene grada, a i države. Značajni govori i značajne poruke. I predivan sunčan dan, prepun cvijeća. 

I bila sam sretna i ponosna da je i naš She.hr skromno pomogao da se sve to organizira. Oduvijek sam htjela vidjeti She.hr u službi žena, a ne kao žutilo, senzacionalizam ili puki trend. I sretna sam kad se angažiramo, pomognemo, savjetujemo i  prije svega smijemo. Jer, smijeh je lijek.

Posveti dan sebi

Zašto pišem o vijesti staroj par dana? Zato što je većina zaboravila da postoji rak dojke. Ili da možda postoje šarene čarapice oko nas, divni ljudi drugačijeg  21. kromosoma. Nije dovoljno organizirati bombastičan posjet neke od zvijezda ili političara na kojem se svi skupa pojavimo i nasmiješeni fotografiramo. Nije dovoljno kupiti cvijet, popiti kavu na špici i otići doma. Nije dovoljno obući lude čarape, fotografirati ih i staviti na društvenu mrežu. 

Dok kuhate ručak , već ste zaboravili da se sve to ne događa nekome drugome, nego vama. Život nas vodi čudnim putevima. I nismo svi konji za preskakanje prepona.  Nijemci bi rekli “briga za zdravlje danas je, zapravo, štednja za budućnost”. Da. Očito samo razumijemo financijske pojmove, pa krenimo o zdravlju pričati kao o trošku, kao ulagaju.

Da kuća ima pet kutova, vjerujem da bi ih većina žena držala na svojim ramenima. Posvetimo jedan dan sebi. Krenimo na sistematski pregled jednom godišnje. Tko sam ja da vam pametujem, a ni sama to ne učinim!  Odustanem u čekaonici. Odustanem pred ljutitim pogledom “nije ti ništa” i “zašto si tu”. I razumijem svakog liječnika, i razumijem birokraciju. Ah, sva sam razumna. Ali, dragi svi, prevencija je ključ svega.

Foto: Pixabay

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

Otkrivamo što to čini žene ljubomornima, zašto se ponekad pretvaraju u monstrume iz čista mira tražeći izlike u PMS-u i tko su njihovi zakleti...

Seks

Izgled, težina, spretnost... puno je toga što se partneru mota po glavi.

Seks

Dame, ako niste raspoložene za seks vikendom, možete odahnuti.

Dobar posao

Za usporedbu, zastupljenost žena u upravama 350 najznačajnijih društava na Londonskoj burzi prema podacima The Female FTSE Board Report za 2023. je 40% i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.