Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Drama Queen: Psiho test

Križić i kružić koji određuju sudbinu

Moje majčinske sklonosti trenutno se svode na rješavanje matematike s dragim kumčetom. Eventualno, uključim i neko propitkivanje, recimo o zimzelenom drveću ili pticama selicama. Možda mi čak i prepriča neku priču, kad sam dobre volje. Obožavam je. Obožavam njen mali, pametni mozak i njene oči kad zablistaju, jer nešto shvati. Volim to dijete, ne samo zato što je, moguće, jedino dijete koje ću na neki način imati. Obožavam je, ne samo zbog jednostavnosti i iskrenosti kojom sva djeca zrače, nego zbog  tih, mojih, prvih čari otkrivanja života, kroz nju i njena pitanja. Divno je gledati nekoga kako raste, sudjelovati u njegovu životu, gledati pupoljke karaktera i duh koji klija. Ponosna sam što sam tu, uz moju malu prgavicu, moga malog pametnjakovića.

Različite ljude upoznaš na različitim mjestima. Od birtije u susjedstvu, ili suputnika u autobusu i tramvaju. Začudo, i na raznoraznim razgovorima za posao, susretneš različite ljude, aure, energije, karaktere, inteligencije. Najviše od svega, mrzim susresti ljude na različitim psiho testiranjima. Ma bolje rečeno, bojim se upoznavati ljude na razgovorima za posao. Ne zato što su mi konkurencija, ne zbog modernog gladijatorstva, nego zbog testiranja. Znam, previše je kandidata i nekako nas moraju izbaciti, ali psiho test mi nikako ne ide. Mislim, psiho test nakon zadaće iz matematike, psiho test s glavoboljom ili psiho test nakon dobroga seksa, po meni, ne mogu polučiti iste rezultate. Jednostavno ne mogu, ma koliko se čovjek koncentrirao. Recimo, ja bih da me se psiho testira nakon dobroga seksa. Malo oksitocina i endorfina, i odmah si pametniji. Garantirano! Na psiho testiranjima, najviše me plaše oni, koji tako svesrdno igraju onaj psihološki križić/kružić, dok ja dosadnim pogledom kružim dvoranom. Naprosto me plaše, jer mi nije jasno kako ja, blesava, ne mogu poput njih, koncentrirano gledati u hijeroglife na papiru. Nakon petoga zadatka, iskreno, baš me briga što precrtavam, podcrtavam ili križam. Tako mi je svejedno, jer mi je to, jednostavno, toliko dosadno i glupo da me odmah mogu svrstati u nekakvu skupinu ispodprosječnih. Lijepo ću to potpisati, odmah, bez razmišljanja i priložiti životopisu, jednom zauvijek.

Dragi psiholozi, ne ljutite se na mene. Jasno mi je sve. Selekcijski postupak. Tko preživi, pričat će. Vjerujem kako ne razumijem sve aspekte testiranja. Ni ne želim razumjeti. Ali, koliko puta moram sudjelovati na testiranju? Jednom u životu? Svakih desetak godina, jednom godišnje? Možda, svaki put, prilikom svake zamolbe za posao? Mijenja li se inteligencija, raste, opada? Morat ću guglati. Taj Google sve zna. Ne vidim smisao u agencijama za posredovanje u zapošljavanju. Neka mi netko, nekad, negdje, odradi to testiranje, za vijeke vjekova. Amen. Nadalje, zanimljiv mi je bio test koncentracije uz lika koji toliko kašlje, da bih ga bila gađala nečim, ali eto, trudih se biti fina, jer postoji mogućnost da promatraju i naš personality. Možda je lik naprosto zamka, pomoću koje promatraju utjecaj okoline na naše ponašanje. Vrag će ga znati. Štoperica, 20 sekundi, opet neki križići i kružići, i taj lik, koji mi samo treba nekakav virus navući na vrat. Pa se ti koncentriraj! Mislim, čak sam i čula da je negdje, netko upotrijebio i elektrode kako bi, na jednom testiranju, pratio rad mozga kandidata. Ne znam pričaju li istinu, ali tako sam čula i poprilično sam se uplašila, što ako krene neko takvo testiranje moga uspavana mozga.

drama 1Čekajući jedno takvo testiranje, lijepo smo se nasmijali, budući da je jedna gospođa počela vrlo duhovito pričati, kako je ona zapravo glupa. Njeno rješavanje križića i križića završilo je prilično neslavno, kod jednoga od potencijalnih poslodavaca. Sve njeno iskustvo, sve ono što je ikada znala, radila ili naučila, palo je u vodu onoga momenta kada je saznala koliko je zapravo – glupa. Pokušavala nam je dočarati koliko ju je to pogodilo. Ono, dobiješ crno na bijelo da si glup. Nema veze što te boli glava, nema veze što nisi spavao cijelu noć, križić i kružić pokažu kako stvari stoje. Nema veze što kumica misli da si najpametnija na svijetu, križić i kružić, negdje će odrediti tvoju sudbinu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Top menadžerica

Jasno je da je STEM područje za sve one koji imaju sklonost i interes za područja matematike, fizike te informatike, bez obzira na rod.   

Zanimljivosti

Dvominutno pravilo je odličan lijek protiv odugovlačenja i lijenosti jer vam olakšava započinjanje zadatka.

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Dobar posao

Ako niste zadovoljni na svom radnom mjestu i razmišljate o promjeni okruženja, prije nego što impulzivno uručite otkaz šefu prvo si postavite par pitanja,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.