Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
kruna
kruna

Drama Queen

Drama Queen: Sve sam to ja, bezobrazna, arogantna…

Nego, red je da se nešto napiše na kraju godine, zar ne? Neka dubokoumna poučna pričica o uspjesima i žaljenjima, po mogućnosti sa zahvalom?

Nego, red je da se nešto napiše na kraju godine, zar ne? Neka dubokoumna poučna pričica o uspjesima i žaljenjima, po mogućnosti sa zahvalom?

Meni se čini da mi je ovo bila jedna od najboljih godina u životu iako sam donijela toliko teških odluka.

Ja sam bezobrazna

Toliko sam bila bezobrazna prema drugima da sam gotovo ponosna sama na sebe što nisam, gotovo tradicionalno, slušala tuđe jadikovke i zamarala se tuđim problemima. Ne mogu ja to više slušati. I ne šalim se kad kažem da ću svaku jadikovku, svako slušanje i savjet naplatiti. Konzultantske usluge se naplaćuju, ako niste znali, a trebate znati i da sam mogla biti bogata koliko sam tuđih sranja odslušala.

Ponosna sam na par prijateljica koje su, konačno, uzele stvar u svoje ruke i napravile neke važne korake. I njih sam se naslušala tijekom godina! I nisam terapeut, a neki ljudi bi jednostavno trebali potražiti malo ozbiljniju pomoć od ove moje. I ono što je najgore, moram pitati – koji K me pitate što mislim, ako u startu niste spremni poslušati ništa što je iole drugačije od vaše vizije?  Samo gubimo vrijeme! Ako tražite potvrdu, na krivom ste mjestu!

Reci što želiš

Doduše, kad smo kod bezobrazluka, usrećila me činjenica da mi je jedna Maja, s osmijehom na licu, ispričala kako su je upozoravali na mene. Hej, upozoravali! Na mene, grubu, direktnu i arogantnu. Što mogu? Ja se jednostavno po tom pitanju ne želim mijenjati. Sa mnom ćete znati što vas čeka. Nema zakulisnih igara. Reci što želiš, a ja ću ti odmah odgovoriti s da ili s ne. Život je prekratak za takve igrice. Život je prekratak za podle, a kurtoazne fore. Ja sam samo iskrena. I ne želim gubiti vrijeme ni na koga, a niti na tuđe gluposti.

Imam dovoljno svojih i rješavam ih.

Učim, dakle jesam

Godinu sam započela s diplomom UNICEF-ove CSR akademije. Možda se vama čini glupo, ali u nekih desetak godina proučavanja društveno odgovornog poslovanja, ova diploma je samo otvorila još dodatnih pitanja u mojim promišljanjima. A edukacije, ovakve ili onakve, pomažu da mi mozak normalno funkcionira nakon svih onih tekstova o krpicama i kremicama koje, budimo realni, i ne bi trebale biti neka važna stavka u našim životima. Važno je kako se osjećaš iznutra, a ja sam još uvijek željna znanja, učenja i proučavanja. Godinu sam završila edukacijom o Google analytics. I nema veze što ću nekom platiti da odradi neke stvari umjesto mene, važno je da znam o čemu se tu radi.

Jer, znanje je moć.

Ove godine sam upoznala i najvažniju osobu u mome životu (barem trenutno). Ona je najbolje što mi se dogodilo, iako ja nisam baš neki dobar partner. Ne. Ne radi se o nekoj novoj ljubavi. Radi se o mojoj poslovnoj partnerici. Stara, nadam se da ću u idućoj godini biti malo manji kontrol-frik i da ću malo manje biti nervozna. Nadam se da razumiješ. Nije lako pustiti uzde! Imamo tako dobar tim koji, unatoč svim razlikama i blesavostima, dobro funkcionira i koji, onako malo, čak i volim.

Važne teme

Konačno sam pisala o nekim „važnim temama“, kako ja to volim reći. I pisat ću opet. Naći ću vremena za sve što me veseli, a odbiti raditi sve što mi je tlaka. To si sad već mogu priuštiti!

Najčešće mi je lijeno izaći iz kvarta, u zagrebačku gužvu koju sad već ozbiljno mrzim, ali zbog ovoga sam izmijenila sve svoje planove. Završila sam na prosvjedu na Markovom trgu. I toplo se nadam da od 1.1.2023. godine nećete na svojoj koži osjetiti zbog čega smo bili gore, na hladnoći…

Jer to znači da ste zdravi, da su i vaši bližnji zdravi, da ste veseli i sretni…

Želim vam zdravu 2023.

To će vam najviše trebati.

Ne propustite

Zanimljivosti

Menstrualna stigma može zvučati kao nešto nepravedno, ali zapravo može imati ozbiljne posljedice.

Savjeti stručnjaka

Zamislite da imate 60 kilograma, a popijete 180 litara vode? Nemoguće, naravno. Ovo je ujedno i jedina zanimljivost o komarcima zbog koje im se,...

Zanimljivosti

Volio je putovati, igrati vaterpolo, ali najviše od svega pjevati. Ivan Ferderber živio je život punim plućima, a onda je preko noći postao nepokretan...

Beauty report

FOREO, švedski skin-tech div, nudi vrhunska rješenja za zdrav i blistav izgled kože - inovativni proizvodi će osiguravati optimalnu njegu, prilagođenu svim vremenskim uvjetima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.