Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Drama Queen

Drama Queen: Zašto se toliko rugamo? Zašto osuđujemo?

Rugamo se svima, onima koji kopiraju, koji nešto pokušavaju, nije važno tko nosi već što nosi.

Ona voli mačke. Ja volim pse. Ovisna sam o kavi koju ona nije liznula stoljećima. Stalno mi priča o „čušpajzima“, dok se ja davim u pršutu i čokoladi, istovremeno. Ide posebnoj frizerki, na posebnu frizuru, koja godinama ne izgleda niti malo posebno. Najgore je što se stalno žali kako treba promjenu, dok ja sjednem na stolac i kažem „radi što želiš“.

Bila sam crna, crvena, plava. Srećom, nikad zelena ili roza iako ponekad pomislim kako mi baš takva promjena treba. Kosa raste. Nema tu neke velike štete. Nemam posebnu frizerku kod koje bih, poput nje, hodočastila godinama, jer vjerujem da i kosi ponekad zatrebaju neke druge škare i neka druga ruka. Bar da se uvjeriš kako činiš pravu stvar.

Na isti način ću opravdati i bračnu nevjeru, ali to sam ja koja vjerujem u naviku kao izvor vječnog zla, nemara, dosade, zapuštanja i lažne sigurnosti. Vjerujem u trud, pokušavanje, mijenjanje, isprobavanje, rast, razvoj, cjeloživotno učenje i slične gluposti.

Rugamo se onima koji nešto pokušavaju

Ne volim subotnje šetnje gradom, ali im koji put dam šansu. Ne volim gužve, ali su neizbježne u velikom gradu. Ne volim uniformiranost, a opet se uhvatim kako čitam modnu rubriku. Nisam ljubitelj pravila, a ipak poštujem. Nisam ljubitelj ni termina posebno, drugačije, fora, cool, niti selfija koji iskaču kao iz paštete.

Vjerujem kako se možeš dobro osjećati i biti sav u crnom ili tužan u rozom. Možda si sama sebi seksi u starkama, a smiješna u visokim potpeticama.

rugamo

I znam se okrenuti za drugom ženom. Nažalost, za muškarcima baš i ne. Njima je lako. Nisu toliko pod povećalom i nisu toliko fokusirani na sebe, na svoje cipele, na trend njege kose ili boje sezone. A čini mi se, ni ne paze da su utegnuti. Oni su totalno pro body positivity!

Moram li biti u trendu?

I shvatim kako, u uglavnom negativnom kontekstu, komentiramo sve, od nosa, savršenog, prćastog uratka nekog doktora, preko loše ili dobro “urađenih” usana, do cipela za koje smo uvjerene kako su kopija kopije. Netko je pogriješio u boji, veličini, sezoni… Ma nije važno što se možda smrzava, bitno da je u trendu. Važno je biti mršav! Važno je imati valove u kosi! Važno je pogoditi trend boju sezone!

Trend je prihvaćen ili se varam? Rugamo se onima koji pokušavaju biti nova Lady Gaga, nova Jacqueline Kennedy, nova Marija, Ivana, Ana…

Važno da se rugamo. Nije važno tko nosi, nego što nosi. Nije važno zašto nosi, samo je važno da smo definirali kako joj ne stoji. Debela je! Gle što je uradila od sebe!? Zapustila se! Zašto se ne ofarba!?

Zašto se zabotoksirala, zabetonirala!? Plastičnjača!

Kako god, ne valja!

Važno je kako to nije u skladu s godinama, položajem, horoskopom ili već čim. Nije važno pričamo li o nekoj zvijezdi, potencijalnoj zvijezdi, nekome tko silno želi postati zvijezda ili o Marici iz kvarta, komentiramo, blatimo, raspredamo, nadovezujemo i nadodajemo…

Važno je da smo mi komentirali, da smo se narugali, presudili, osudili…

Možda nam je tako lakše ne gledati sebe i u sebe.

Više

Fashion report

U svojoj novoj kampanji Argentum se želio sjetiti svih vas, zahvaliti vam se i reći: "Ti si naš razlog za osmijeh".

Fashion report

U optike diljem Hrvatske stigla je nova VonBogen kolekcija dioptrijskih okvira za žene i muškarce koju karakteriziraju kvaliteta, posebnost i inovativni dizajn.

Trendovi

A koji je bolji način za to od novog para sunčanih naočala

Fashion report

Crocs slavi novom kolekcijom, predstavljajući ikonske parove s poznatim printom Hello Kitty, prepoznatljivim nijansama lika i ekskluzivnim Jibbitz dodatcima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.