Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Mitovi o varanju u koje vjerujemo

Preljubnike ne stvara nesretna veza nego – prilika.

Možete li spriječiti varanje? Radi li se kod afera samo o seksu? Pročitajte mitove o varanju kojima često vjerujemo.

Varaju oni koji su kod kuće nesretni

Ovo je mit u koji često rado vjerujemo, posebno oni koji i sami varaju, ali on nije istina, bar ne u potpunosti. Bar tako nije kod muškaraca. Mnogi muškarci, koji vole svoje partnerica i za njih imaju odlične seksualne igrice, ne propuštaju priliku leći s drugim ženama. Ali, nikada ne treba uopćavati.

Jedno je istraživanje pokazalo da je 56% muškaraca, koji varaju svoje partnerice, kod kuće zadovoljno. To su pak potvrdile samo 34 % nevjernih žena. Kod žena obično vrijedi da varaju jer su kod kuće nesretne.

Muškarci varaju češće nego žene

Kako je s Hrvatima, u ovom trenutku ne možemo reći, ali općenito stoji kako trend muškog prednjačenja u preljubima polagano popušta, te da žene jednako često “skaču preko plota” kao muškarci.

Zbog čega?

Uglavnom zbog toga što žele nešto novo i drugačije. Varanje može biti i kazna, jer misle da ih partner ne cijeni dovoljno, kao svoju ljubljenu ženu i mamu njegove djece, zato što joj partner ne posvećuje dovoljno pozornosti, ili zbog toga što su se međusobno udaljili. Inače, navodno žene više peče savjest nego muškarce.

Je li to točno, moraju reći nevjerni muškarci.

Međutim, neke studije pokazuju da žene bolje prikrivaju svoje laži, ta da im češće uspijeva svoj skok preko plota tako dobro prikriti da partner za njega nikada ne sazna.

Ovdje možemo razbiti još jedan mit, koji muškarcima prigovara tvrdnjom da češće žele prijateljstvo pretvoriti u aferu. To u potpunosti nije istina, jer žene su te koje se emocionalnije upletu u cijelu priču i na temelju prijateljstva žele izgraditi uspješniju ljubavnu vezu od one koju trenutno imaju. Muškarci obično žele samo obogaćivanje svog spolnog života sa što manje obaveza. Trebali bi se zapitati nije li i to samo mit?

Kod afera se radi samo o seksu

Često je to tako, ali ne uvijek. U aferama pojedinci obično pokušavaju iskusiti ono što im nedostaje u njihovim vezama. A u svakoj vezi ima mnogo nedostataka. Pa ni savršeni partneri nisu sigurni od prijevara, jer njihovim parterima to savršenstvo može dosaditi.

Dakle, ne radi se samo o seksu.

Ako vas vara, tada vas ne ljubi

Ako vas partner vara, tada vas ne poštuje, odnosno ne poštuje vaš dogovor. To je tako, kao isklesano. Ali to ni u kom slučaju ne znači da vas ne voli.

Naime, brojni ljudi mogu lako razlikovati ljubav od seksa, jedino se morate zapitati odgovara li vam ta definicija ljubavi i je li vam dovoljna.

Aferu ste mogli spriječiti

Ne. Možete se truditi koliko hoćete i pokušati biti što boljim partnerom i tražiti bilo kakav znak moguće prevare, ali prijevaru nećete spriječiti, ako ju vaš/a partner/ica namjerava izvesti. Sve što možete učiniti je da si izaberete što boljeg partnera, koji vam odgovara, koji će poštovati vaš dogovor o vjernosti.

Varanje je samo prakticiranje spolnog odnosa

Voljeli bismo u to vjerovati, ali to nije točno. Snažna, osjećajna prijevara može teško pogoditi vašeg partnera i vašu vezu. Često jače nego fizička nevjera.

Naime, osjećaji nas blokiraju, teško ih izbacujemo iz misli, prate nas uvijek i po svuda, pa i dok smo u krevetu s partnerom. Pa i to što se pretvarate da ste slobodni, a u vezi ste, ili to što proživljavati osjećajne trenutke s nekim drugim, vaš partner može shvatiti kao osjećajnu prijevaru. A vi se, možda, više ne možete vratiti u svoju vezu.

Afere mogu spasiti vezu

U taj mit najviše vjeruju pojedinci koji varaju. Ali to ne stoji! Prijevara najčešće uništi partnerovo povjerenje, a povjerenje je temelj svake čvrste veze. Tek će se rijetki par uspjeti vratiti na mjesto na kojem je bio prije prijevare.

“Izlet” prevarant, a pogotovo onaj koji je bio prevaren, nikada neće zaboraviti, a prijevara je najčešće poput tamne kulise koja vas cijelo vrijeme prati, kroz cijelu vezu. Naravno, pod pretpostavkom da ste odlučili ostati zajedno.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Život u dvoje

8 iritantnih rečenica koje mora podnositi gotovo svaka solo žena!

Život u dvoje

Što su žene pametnije, dubokoumnije, to im je teže naći srodnu dušu.

Dobar posao

Ponekad je zlonamjerna, ali nekad i konstruktivna.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.