Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Dreft zaposlio žene iz Udruge Kamensko

Vrijedne šnajderice proizvest će crvene promotivne šalove

Dreft je kao zaštitnik boja i oblika odjeće, ženama iz Udruge Kamensko osigurao posao proizvodnje promotivnog materijala, crvenih šalova, kao simbol borbe, ustrajnosti i ljubavi prema poslu kojeg obavljaju.

Posljednje dvije godine svjedoci smo borbe bivših radnica tvornice Kamensko za osnovna ljudska prava, pravo na plaćeni rad i vlastito dostojanstvo. Grupa tih iznimnih žena svojom ustrajnošću i radom osnovala je Udrugu Kamensko, osigurala posao za dio radnica i kreće se novim i boljim danima u susret.

Podržavajući modnu scenu dugi niz godina te pokušavajući vratiti prvobitni oblik hrvatske modne industrije kroz nekoliko odvojenih projekata Dreft je prepoznao časnu borbu bivših radnica Kamenskog i njihov neupitni ljudski uspjeh te im je povjerio posao proizvodnje promotivnog materijala.

Dreftovu narudžbu u Udruzi Kamensko dočekali su uz veliki osmijeh i glasni pljesak. Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko:

‘Iako nam se mnogi javljaju, mi ne želimo pomoć u doslovnom smislu riječi. Mi želimo posao i ne bježimo od rada. Tu smo, godine iskustva, optimizam i znanje stoje na našoj strani. Bile smo jako ponosne kada nas je kontaktirao tim Drefta sa zahtjevom da proizvedemo crvene, promotivne šalove. Kako volimo reći, to je narudžba sa srcem i ljubavlju. Šal je jednostavan, a opet poseban. Na svojim krajevima krojen je u špiceve kako bi nas svakoga dana podsjetio da život nije ravna linija. Sretne smo da smo dobile ovaj posao i da koračamo prema svom cilju koji se zove neovisnost.’

Udruga Kamensko 2

Nekada je kvaliteta odjeće bila iznad svega. Nekada se čitao ‘Svijet’, a kaputi proizvedeni u slavnim hrvatskim tekstilnim tvornicama nosili su se godinama. Imajući na umu potrebu svojih kupaca za pravilnom njegom odjeće, Dreft je u prostorima Udruge Kamensko(Zagreb) predstavio posebnu, ljudsku i žensku priču koja je inspirirala Dreft na novi modni projekt. Više o tome rekla je Katarina Štimac, predstavnica Drefta:

‘Dreft godinama podupire i prati hrvatsku modnu scenu. Glavni je sponzor jednog od najvećih modnih događaja u Hrvatskoj, Dreft Fashion Weeka Zagreb (DFWZ), utemeljitelj natječaja Dreft Next Generation u kojem podupire i pomaže mladim, talentiranim i obrazovanim ljudima u pripremi i izlaganju njihove prve kolekcije. Dreft je organizirao stručna predavanja studentima modnog dizajna, surađivao s hrvatskim modnim dizajnerima, a sada predstavlja suradnju koja dotiče povijest, sadašnjost i budućnost – suradnju s radnicama bivše tvornice Kamensko, ujedinjenih u Udrugu Kamensko. Radi se o izradi crvenog promotivnog šala koji u susret nadolazećem DFWZ-u odgovara gotovo svakoj modnoj kombinaciji. Vrlo smo ponosni na prepoznavanje vrijednosti rada žena iz Udruge Kamensko i suradnju u kojoj pri stvaranju do izražaja dolazi svo njihovo iskustvo, tradicija kvalitete i znanje.’

Skica crvenog sala

Za posjetitelje nadolazećeg Dreft Fashion Weeka Zagreb Dreft je pripremio još jedno iznenađenje. Radi se o posebnoj Knjizi impresija koja u sebi ima utkane elemente u crvenoj boji kao simbol strasti prema onome što jesmo i što želimo biti, prema onome što pokreće i vodi. Knjiga impresija bit će dostupna na Dreftovom corneru u Hypo centru za sve poruke potpore hrabrim ženama iz Udruge Kamensko.

Skica crvenog sala

Po završetku DFWZ-a Knjiga će biti ostavljena Udruzi Kamensko u trajno vlasništvo kao podsjetnik na ovaj, samo jedan u nizu projekata na kojima će raditi. Stoga, pored narudžbi koje svatko može uputiti ženama iz spomenute Udruge, moguće im je pružiti i personalizirane poruke potpore. Knjiga impresija bit će dostupna na Dreftovom corneru u Hypo centru.

Radionica Udruge Kamensko

Dreft je glavni sponzor Fashion Weeka Zagreb koji će biti održan od 20. do 23. studenog 2013. u Hypo Centru, Zagreb.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Hvala tvrtki IKEA što je prepoznala Udrugu Kamensko kao partnera i nadam se da će i ostale velike tvrtke slijediti njihov primjer te se...

Moda

Nataša Janjić Lokas, Marijana Batinić i Iva Šulentić o modi

Moda

Inspiracija - retro i poznate povijesne ličnosti

Moda

Monokromatski i zanimljiv strani i hrvatski dizajn

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.