DRONacija ide dalje

Jedna od temeljnih vrijednosti Tele2 je stvari raditi otvoreno i odgovorno pa je tako društveno odgovorno poslovanje dio poslovne strategije. Prošle godine, umjesto kupnje božićnih poklona partnerima, taj su novac usmjerili vatrogasnim društvima donirajući im prijeko potrebne bespilotne letjelice Yuneec H520.

U želji da ova inicijativa ne ostane samo na jednokratnoj donaciji te kako bi našim herojima vatrogascima dodatno olakšali posao, u četvrtak 10. svibnja 2018., predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Grad Faros Hvar, Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, Vatrogasne zajednice Grada Omiša, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Selca na Braču, održana je stručna edukacija o upravljanju dronovima u trajanju od 8 sati u organizaciji tvrtke Geomatika-Smolčak d.o.o. Zahvaljujući ovoj edukaciji vatrogasci su se upoznali s funkcionalnostima i prednostima ovog drona koji će im pomoći u sprječavanju požara tijekom nadolazećih ljetnih mjeseci.

„Od 1. lipnja do 31. kolovoza 2017. u priobalju je buknulo više od 1300 požara. Zahvatili su površinu od gotovo 60 000 hektara te je na njihovom gašenju bilo angažirano više od 18 000 vatrogasaca. Zahvaljujemo Tele2 što su prepoznali potrebu za dronovima i važnu ulogu koju oni imaju u borbi s ponekad nemilosrdnom prirodom. Ova donacija i edukacija uistinu nam je  vrijedna i od srca im hvala“, izjavio je Željko Mavrinac iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke.

Donirane bespilotne letjelice izuzetno su korisne za rano otkrivanje mjesta požara i praćenje napretka s udaljene lokacije. Čak i u uvjetima jakog vjetra uspijevaju držati poziciju te mogu letjeti čak i kada se smatra nesigurnim da ekipe na terenu fizički odlaze u inspekciju područja.