Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Druga sakralna čakra Svadhishthana

Čakre su tradicionalni yogijski sistem koji nam pomaže kako bi osvijestili svoja emotivna, mentalna i fizička stanja te spoznali aspekte sebe i svojeg života koji ne teku s lakoćom.

Čakre su tradicionalni yogijski sistem koji nam pomaže kako bi osvijestili svoja emotivna, mentalna i fizička stanja te spoznali aspekte sebe i svojeg života koji ne teku s lakoćom. Prema tom sustavu bolesti, nesporazumi i nejasnoće često se manifestiraju tamo gdje energija nije protočna.

Glavni smisao yoge je potaknuti vitalnost kroz cijeli sustav kako bi živjeli lakše, bolje funkcionirali u bliskim odnosima, odnosu prema svom tijelu i zdravlju, u odnosu prema poslu i novcu, okolini…

Drugu sakralna čakra – Svadhisthana

Kroz drugu sakralnu čakru – Svadhisthanu, realiziramo kreativnost, odnose, senzualnost, potrebu za razmnožavanjem i povezivanjem s drugim ljudima. Svadhishtana je aspekt nesvjesnog u nama i naših emocija. Dio tijela u kojem se luče seksualni hormoni – testosteron i estrogen, koji uvelike utječu na nas.

Znati ovladati svojom seksualnom energijom je znati pripitomiti zmaja u sebi, imati njegovu snagu na svojoj strani.

Ove ćemo se subote posebno pozabaviti tom, po yogi najjačom i nagonski naj intenzivnijom kreativnom energijom u nama.

U tradiciji yoge i Budističke Tantre tijelo je pravi alat za put prema potpunom bivanju (prosvjetljenju). Druga čakra može biti razlog problema kao što su: bol u donjim leđima, reproduktivni problemi, impotencija, infekcije mokraćnog sustava i bubrega, problemi zdjelice i donjeg dijela trbuha.

Psihički možemo imati problem s ovisnostima ili osjećajem da nas lako preplavile emocije. Može se realizirati u dva ekstrema: pretjerano prepuštanje seksualnim fantazijama ili nedostatkom interesa za seks, kao i poteškoćama u izražavanju emocija, potreba i kreativnosti.

Drugu čakru možemo izbalansirati tuširanjem, kupanjem u moru, asanama za drugu čakru, poticanjem kreativnosti, realiziranjem svojih potreba, osluškivanjem tijela i buđenjem tjelesne svijesti.

Na online radionici u subotu 9. travnja pričat ćemo i raditi na donjem abdomenu i organima u zdjelici – aspektu druge čakre.

Namjera nam je osvijestiti dio po dio tijela te njegov energetski i emotivni odgovor, vidjeti koje su emocije (povezane sa situacijama, odnosima i ljudima) koje nas koče i koja uvjerenja nosimo.

Također nam je namjera potaknuti suosjećanje prema samome sebi koje je pravi lijek za istinski oprost i prihvaćanje jednom kada “iskopamo” u čemu je problem.
Pridružite nam se u istraživanju svojih istina, koje tijelo stalno komunicira i koje se žele izraziti.

Za prijave javite se na mail: [email protected]

Više na: https://www.facebook.com/events/924453378237045/?ref=newsfeed

Vaša Izabela
www.verbasana.com

Ne propustite

Drama Queen

U moru tekstova na hrvatskim stranicama imate bezbroj onih koji gaje negativan stav i koji samo čekaju neki naslov da svu žuč svog teškoga...

Savjeti stručnjaka

Visoke temperature mogu dodatno opteretiti srčano – žilni sustav, stoga donosimo nekoliko jednostavnih savjeta za sigurno i bezbrižno ljeto.

Budi fit

Razgovarali smo s fitness trenerom i promotorom zdravog načina života, Marijem Valentićem, i doznali sve odgovore vezane za ljeto i vježbanje.

Savjeti stručnjaka

Iako higijenu intimnog područja nikada ne bismo trebali zanemarivati, posebnu joj je pažnju potrebno posvetiti tijekom ljeta radi visokih temperatura, povećane vlažnosti te znojenja...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.