Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Druga sakralna čakra Svadhishthana

Čakre su tradicionalni yogijski sistem koji nam pomaže kako bi osvijestili svoja emotivna, mentalna i fizička stanja te spoznali aspekte sebe i svojeg života koji ne teku s lakoćom.

Čakre su tradicionalni yogijski sistem koji nam pomaže kako bi osvijestili svoja emotivna, mentalna i fizička stanja te spoznali aspekte sebe i svojeg života koji ne teku s lakoćom. Prema tom sustavu bolesti, nesporazumi i nejasnoće često se manifestiraju tamo gdje energija nije protočna.

Glavni smisao yoge je potaknuti vitalnost kroz cijeli sustav kako bi živjeli lakše, bolje funkcionirali u bliskim odnosima, odnosu prema svom tijelu i zdravlju, u odnosu prema poslu i novcu, okolini…

Drugu sakralna čakra – Svadhisthana

Kroz drugu sakralnu čakru – Svadhisthanu, realiziramo kreativnost, odnose, senzualnost, potrebu za razmnožavanjem i povezivanjem s drugim ljudima. Svadhishtana je aspekt nesvjesnog u nama i naših emocija. Dio tijela u kojem se luče seksualni hormoni – testosteron i estrogen, koji uvelike utječu na nas.

Znati ovladati svojom seksualnom energijom je znati pripitomiti zmaja u sebi, imati njegovu snagu na svojoj strani.

Ove ćemo se subote posebno pozabaviti tom, po yogi najjačom i nagonski naj intenzivnijom kreativnom energijom u nama.

U tradiciji yoge i Budističke Tantre tijelo je pravi alat za put prema potpunom bivanju (prosvjetljenju). Druga čakra može biti razlog problema kao što su: bol u donjim leđima, reproduktivni problemi, impotencija, infekcije mokraćnog sustava i bubrega, problemi zdjelice i donjeg dijela trbuha.

Psihički možemo imati problem s ovisnostima ili osjećajem da nas lako preplavile emocije. Može se realizirati u dva ekstrema: pretjerano prepuštanje seksualnim fantazijama ili nedostatkom interesa za seks, kao i poteškoćama u izražavanju emocija, potreba i kreativnosti.

Drugu čakru možemo izbalansirati tuširanjem, kupanjem u moru, asanama za drugu čakru, poticanjem kreativnosti, realiziranjem svojih potreba, osluškivanjem tijela i buđenjem tjelesne svijesti.

Na online radionici u subotu 9. travnja pričat ćemo i raditi na donjem abdomenu i organima u zdjelici – aspektu druge čakre.

Namjera nam je osvijestiti dio po dio tijela te njegov energetski i emotivni odgovor, vidjeti koje su emocije (povezane sa situacijama, odnosima i ljudima) koje nas koče i koja uvjerenja nosimo.

Također nam je namjera potaknuti suosjećanje prema samome sebi koje je pravi lijek za istinski oprost i prihvaćanje jednom kada “iskopamo” u čemu je problem.
Pridružite nam se u istraživanju svojih istina, koje tijelo stalno komunicira i koje se žele izraziti.

Za prijave javite se na mail: [email protected]

Više na: https://www.facebook.com/events/924453378237045/?ref=newsfeed

Vaša Izabela
www.verbasana.com

Ne propustite

Duh i tijelo

Gušenje pravih osjećaja čovjek na kraju uvijek plaća zdravljem. 

Savjeti stručnjaka

Jedna od tri žene i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina širom svijeta doživjet će prijelom kosti zbog osteoporoze.

Savjeti stručnjaka

Jeste li nekad mogli pretpostaviti da aspirin možete koristiti i u druge svrhe, a ne samo za smanjivanje boli?

Duh i tijelo

Budući da je upravo stres glavni okidač za bolesti štitnjače, općenito se preporučuje izvođenje asana koje imaju relaksirajući učinak.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.