Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Lifestyle

Drugačiji pogled na Tokio

Fotograf Jeffrey Martin snimio je drugu najveću interaktivnu fotografiju

Kako bi stvorio panoramsku fotografiju najvećeg grada na svijetu, fotograf Jeffrey Martin snimio je više od deset tisuća fotografija s Tokyo Tower-a i digitalno ih spojio u interaktivnu fotografiju i to drugu po veličini ikad snimljenu.

Spomenuta fotografija prikazuje velik dio metropolitanskog područja Tokija i to oko 25 kilometara horizonta, što sve ukupno ispada oko 500 kilometara kvadratnih.

Cijela fotografija koju je snimao s Tokyo Tower-a sastoji se od tri različita djela koja su snimana s tri različita mjesta oko tornja.

tokio horizontU noći prije snimanja mega gradom zavladala je oluja, što je očistilo nebo i Martinu osiguralo dobru vidljivost kilometrima daleko.

Snimanje svakog dijela trajalo je oko 30 do 90 minuta. Za snimanje se koristila specijalna robot kamera spojena na laptop. Ona omogućava precizno okretanje kamere pomoću motora. Kod snimanja ove fotografije kamera se kretala, simultano snimajući kadrove bez stajanja, što vam skraćuje cijeli proces za čak 10 puta u odnosu na manualni rad. Sve fotografije uslikao je dvaput u dva dana.

tokio 1Proveo je mjesece sastavljajući sve slike, a još nije dobro proučio svaki detalj ove fotografije. Fotografirao je za vikend pa se na fotografiji mogu uočiti razne slobodne aktivnosti s kojima se bave stanovnici ovog multimilijunskog grada. Nekoliko dečkiju igra baseball, jedan spava na ulici nakon lude neprospavane noći u gradu, ljudi se zabavljaju u malim živopisnim ulicama…

tokio ulica1‘Fotografiram gotovo isključivo samo 360º fotografije. Za mene je to savršena vrsta fotografije jer uhvatite sve što postoji sa samo jedne točke u svemiru.’, rekao je fotograf Jeffrey Martin koji obožava širiti ljudska osjetila na takav način te im pomoći doživiti drugačiji pogled na svijet oko sebe, nešto što golim okom inače ne mogu iskusiti.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

ŽELJA je 62. film studija Walt Disney Animation, koji ove godine slavi svoju 100. obljetnicu.

Zanimljivosti

Sudionici će se natjecati za impresivne nagrade koje će osigurati National Geographic.

Zanimljivosti

Iako su prethodna dva izdanja CEWE Photo Award-a imali rekordan broj prijava pa su oba  proglašena najvećim foto natječajem na svijetu, i ove godine...

Događanja

Tisuće lampica pristiglih iz Francuske postavljeno je na najposebnijoj lokaciji u gradu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.