Drvce u novom ruhu

Odbrojavanje do najsvjetlijeg kršćanskog blagdana već je u punom jeku. Gradski trgovi su odavno zablistali u tradicionalnom božićnom ruhu, a vrijedni prodavači jelki polako zauzimaju strateška mjesta.

drvce 5Ako ste u potrazi za kreativnim rješenjima za ovogodišnje božićno drvce na pravom ste mjestu.  Naime, kada na red dođe ukrašavanje zimzelenih grančica pravila nema.

drvce 4Crvena, zlatna, bijela i plava boja najčešće su boje božićnih ukrasa. Iako neki više vole minimalizam, pri ukrašavanju božićnog drvca prolazi sve.

drvce 3Mnogi žive u malim stanovima u kojima jedva ima mjesta za najnužnije stvari, stoga nisu sigurni kakvo božićno drvce će se najlakše uklopiti u postojeći životni prostor. Velika prirodna zimzelena drvca koja podsjećaju na tradicionalni Božić u starim ladanjskim kućama, u modernim gradskim stanovima često donose više poteškoća nego blagdanskog užitka.

drvce 2Ako pak ne želite prirodnu jelku na raspolaganju su vam sve vrste rekvizita – od štapića za sladoled preko vunenih loptica i granja drveća do plutenih čepova i knjiga. Upotrijebite stvari koje već imate u stanu i napraviti vlastito originalno božićno drvce, ukrasiti ga prema svojoj želji i ne potrošiti puno novca na skupe ukrase.

drvce 1