Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

‘Eiffelov nos’ povećat će šanse za dobivanje posla?

Estetskom kirurgijom do posla iz snova u Kini

Nezaposlenost je problem broj jedan i u Kini. Oko sedam milijuna diplomiranih mladića i djevojaka u utrci su za prvi posao u struci, a do cilja ne prežu ni za čime. Estetska kirurgija samo je jedan od uobičajenih pomagača pomoću kojeg će, smatraju mnogi mladi Kinezi, dobiti prednost pri zapošljavanju. No, samo su neki poklekli pred reklamom jedne estetske klinike koja im obećava da će im izglede povećati ako se daju u ruke njihova vještog kirurga koji će im modelirati nos u obliku Eiffelovog tornja.

‘Pod utjecajem smo ljepote Eiffelovog tornja; stoga se ne zadovoljavamo malim korekcijama nosa, mi ga rekonstruiramo’, rekao je kirurg Wang Xuming koji kaže da svaki mjesec izvrši desetak operacija te vrste.

U Chongqingu na jugozapadu Kine, gdje se nalazi klinika Wang Xuminga, posvuda se mogu vidjeti reklame za estetske klinike, među njima i za Wangovu koja reklamira “Eiffelov nos”.

Ako ste mislili da je dobiti posao u Hrvatskoj teško, konkurencija u zapošljavanju u Kini izbacit će vas iz cipela. Prošle je godine fakultet završilo sedam milijuna mladih koji moraju na neki način ući na tržište rada, a sredstva koja će im pomoći da dođu do željenog posla ne biraju.

kina posao

Kineski poslodavci ne kriju važnost tjelesnih kriterija pri izboru kandidata za posao, a neki u svojim oglasima navode i poželjni stas. Stoga se studenti sve više daju pod nož u nadi da će tako navesti poslodavca da baš njima da posao, a estetska kirurgija trlja ruke.

“Studenti se nalaze pod velikim pritiskom kako bi našli posao nakon studija. Ako imaju dobre facijalne karakteristike, imaju i bolje šanse za posao”, kaže kirurg, dodajući da mu je klijentela uglavnom ženska.

Iz njegove klinike međutim priznaju da “Eiffel nos” – operacija koja košta oko 7.200 eura – ima samo maglovit odnos s pariškom metalnom konstrukcijom.

kina studenti

‘Eiffelov toranj je klasični spomenik, s iznimnom estetskom formom, a mi pokušavamo kombinirati medicinu i umjetnost. Nadamo se da će upravo taj nos postati ‘klasični’, te da će pobuđivati iste osjećaje kao i spomenik na koji se referira”, dodaju.

Međutim, studenti u potrazi za poslom ne rekonstruiraju samo noseve. Xu Yang, 26-ogodišnja Kineskinja iz Pekinga priznaje da je išla na liposukciju, motivirana potragom za poslom, smatrajući se predebelom.

Zbog svih njih, kineski sektor estetske kirurgije bilježi posljednjih godina veliki rast koji ide čak do 40 posto godišnje, a Kina je treće najveće svjetsko tržište u smislu plastične kirurgije, iza SAD-a i Brazila.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Nakon tri nominacije za Oscara za najbolji strani film, tri pobjede na festivalu u Veneciji i dvije na festivalu u Berlinu te jedne pobjede...

Dobar posao

Već tri godine zaredom Centar za razvoj vrijednosti provodi projekt „Inkluzivna drugačija strana poduzetništva“ .

Zanimljivosti

Simbolika je prisutna i u običaju da se za vrijeme trajanja proslave ne posuđuje novac niti se uzima lijek kako bi se izbjeglo loše...

Putovanja

I u Kini je crvena boja simbol jednog od najjačih ljudskih osjećaja – ljubavi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.