Eko seks čuva planet

Poznata je činjenica da koža apsorbira različite štetne sastojke putem proizvoda za osobnu higijenu i njegu. No jeste li ikad razmislili o tome da neka od tih ili sličnih sredstava nanosite i na osjetljivije dijelove tijela, intimna područja?

Prije no što počnete analizirati deklaraciju sastojaka na ulju za masažu, lubrikantu ili prezervativima, pokušat ćemo vas uvjeriti da eko seksom možete spasiti sebe, ali i planet.

Prepustite se strastima u mraku

U mraku se većina lakše prepušta raznim seksualnim igricama, pa prvo što trebate napraviti je ugasiti svjetlo. Osim što ćete tako smanjiti račune za struju, istovremeno ćete učiniti nešto za smanjenje globalnog zatopljenja.

Korištenje električne energije podrazumijeva ispuštanje ogromnih količina ugljičnog dioksida koji je glavni čimbenik u zagrijavanju planeta.

Svijeće od biljnih ulja

Bez svijeća nema romantike, neki bi rekli. No obične svijeće ispuštaju ugljični monoksid i štete okolišu. Ako želite biti eko osvješteniji i prilikom seksa ili romantične večere posegnite za onim prihvatljivijima. U specijaliziranim trgovinama možete kupiti 100 % veganske jestive svijeće.

Ima ih svakakvih – od soje ili prirodnih ulja od jojobe, avokada ili marelice. Kad ih zapalite rastapaju se u masažno ulje koje možete nakon romantične večere i masaže koristiti i kao lubrikant.

Seks-igračke koje štede energiju

I industrija seks-igračaka odlučila je učiniti nešto za okoliš pa je tako lansirala na tržište niz proizvoda koji štede električnu energiju. Intimni masažeri od silikona bez štetnih ftalata koji idu na baterije od litija samo su prvi korak u zaštiti okoliša, ali i ljudi.

No proteklih nekoliko godina u ponudi seksualnih igračaka našle su se i one na solarni pogon. Dovoljno je da ih nakon korištenja, ostavite na suncu i vaš prijatelj opet je spreman za akciju.

Ulja za masažu organskog porijekla

Često se brinemo što nanosimo na našu kožu kako ne bi i na taj način u sebe unosili štetne tvari. No s uljima organskog porijekla straha nema. Ona su ekološki prihvatljiva, dobivena su destiliranjem biljnih sadržaja u kojima nema pesticida.

Prirodna su do te mjere da ih možete konzumirati. Umjesto da partnera masirate uljima koje sadrže tvorničke kemikalije posegnite za onim organskim i pripremite za vruće igrice koje slijede.

Tuširajte se zajedno

Ne samo da je zajedničko tuširanje neizmjerno uzbudljivo i poziva na seks, njime ćete uštedjeti velike količine vode.

Ako se budete tuširali zajedno doslovno ćete prepoloviti potrošnju vode i naravno vaš račun za istu.

Kondomi od lateksa

Iako su kondomi od lateksa već uobičajeni dio ponude skoro svake trgovine mješovite robe ipak treba pripaziti da se poljuljani povoljnijom cijenom ne bi odlučili za one od poliuretanske gume. Kondomi izrađeni na temelju poliuretana nisu biorazgradivi za razliku od onih od lateksa.

Ne samo da je zdraviji za okoliš nego i za vaše tijelo. Kondome od lateksa, nakon upotrebe, bacite na pravilan način. Nemojte bacati u toaletnu školjku jer bi mogli začepiti odvod. Stavite ih u papirnatu maramicu i bacite u kantu za smeće.

Eko-donje rublje

Ne, to nije ono koje možete pojesti i zauvijek riješiti briga koje more velika otpadna odlagališta. Iako bi se i jestiva rublja mogla nazvati eko proizvodom.

Ipak, riječ je o seksi donjem vešu izrađenom od pamuka ili bambusa, a moguće ga je pronaći u boljim trgovinama. Takvo rublje ne šteti okolišu tijekom proizvodnje, ni onda kad se baci, a svakako podiže temperaturu u spavaćoj sobi.