Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Ekstenzije – duga kosa za svega nekoliko sati

Na tržištu postoji mnogo vrsta ekstenzija, raznih bolja i debljine, no jako je važno voditi računa o kvaliteti kako ne bi uništile vašu kosu.

Neke žene imaju rijetku kosu i trebaju čekati jako dugo da naraste, a baš bi željele za tjedan dana dugu kosu za neku posebnu prigodu. Nije nemoguće, uz kvalitetne ekstenzije, koje vrlo atraktivno izgledaju, no koliko su one dobre za kosu?

Na tržištu postoji mnogo vrsta ekstenzija, raznih bolja i debljine, no jako je važno voditi računa o kvaliteti kako ne bi uništile vašu kosu. Osim za produljenje vaše prirodne kose, ekstenzije se koriste i kako bi učinile rijetku kosu bujnijom. Najbolje su one izrađene od 100% prirodne kose. U frizersko-kozmetičkom salonu Galant u ponudi imaju 38 različitih nijansi kose i to u pet duljina, od 20 do 60 centimetara. Ako kosa klijentice nije identična boji ekstenzija, kombinira se više nijansi.

ekstenzijeunastajanju2

Ekstenzije se apliciraju na potpuno siguran način i ne oštećuju kosu. „Kliještima“ se postiže temperatura istovjetna onoj od sušila za kosu i omekšava se spoj između ekstenzija i prirodne kose kako bi se kosa mogla što lakše raščešljati. Uz redovito i pravilno održavanje ekstenzije mogu trajati i do šest mjeseci. Kosu je uvijek potrebno prati glave zabačene unazad, ne smije se trljati ručnikom, već treba vodu pažljivo istisnuti iz kose. Češlja se razdijeljena u pramenove, vrlo pažljivo četkom za kosu. Poželjno je koristiti i kvalitetan šampon i regenerator, a Martinin je izbor Paul Mitchell.

Hrvatska violončelistica Ana Rucner svratila je u frizerski salon Galant kako bi joj aplicirali ekstenzije Great Lenghts jer želi na eurovizijskom nastupu zablistati s dugom kosom i atraktivnom frizurom. Prepustila se vještim rukama Martine Habek, frizerke s dugogodišnjim iskustvom iz frizersko-kozmetičkog salona Galant.

Martina napominje kako se na tržištu ponekad dogodi da se sintetičke ekstenzije lažno prodaju kao prirodna kosa i tada dolazi do problema, jer sintetika se ne smije tretirati visokim temperaturama. Unatoč tome često se sintetičke ekstenzije izlažu visokim temperaturama i rastapaju na kosi pa tako postaju štetne za prirodnu kosu. Zato sugerira da se pri odlasku na aplikaciju posebna pažnja posveti provjeri sastava vlasi.

Od kose obogaćene ekstenzijama može se napraviti konjski rep i svečane frizure, no za bojenje kose Martina preporučuje ipak posjet frizerskom salonu.

Autor: Hana Klain

Više

Savjeti i preporuke

Hladnoća izvana i suhi zrak grijanih prostorija najveći su neprijatelj vaše kose.

Savjeti i preporuke

Joico tretman rekonstrukcije kose poboljšava učinak bojenja, trajne ondulacije i izbjeljivanja te rekonstruira kosu, obnavlja i štiti kosu od daljnjih oštećenja.

Zanimljivosti

Renomirana hrvatska violončelistica, Ana Rucner, nedavno je ostvarila niz impresivnih nastupa u Kini.

Beauty report

Dok je nekima nevažan, drugima je gubitak kose razlog za ozbiljnu zabrinutost i konzultacije s liječnikom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.