Ekstrakt u Sirupu

29. travnja 2011. u Sirupu će se održati još jedan Ekstrakt koji će ponovno ugostiti Luke Hessa što smo nestrpljivo čekali nakon njegovog zadnjeg nastupa u Zagrebu kada je prezentirao svoj prvi studijski album Light in the Dark.

U međuvremenu je otvorio vlastiti label Deeplabs preko kojeg komunicira svoju viziju deep techna iz Detroita. Od ostalih novijih izdanja posebno bi izdvojili ono na Planet E diskografskoj kući, kao i nastavak svoje suradnje s underground ikonom Omar S-om. Sve što je radio u protekle dvije godine moći ćete čuti isključivo na Ekstraktu jer Luke samo za ovaj nastup priprema vrlo poseban live PA act.

Osim njega, rasplesat će vas i njemački DJ Marko Furstenberg. Rođen je u prosincu 1976. godine i odrastao u srcu Njemačke. Sredinom osamdesetih pokazuje interes za elektronsku glazbu, pogotovo za EBM i acid, dok se početkom devedesetih počeo ozbiljnije baviti tom glazbom snimajući svoje prve mikseve. Devedesetih otkriva Basic Channel i Chain Reaction, pionire dub electronice, pod čijim utjecajem otvara svoj vlastiti studio i potpuno se posvećuje producentskom radu i eksperimentiranju s glazbom i zvukom.

U jesen 2001. osmislio je ideju za svoj vlastiti projekt vertikal23, koji je zamislio kao poligon za suradnju s drugim glazbenicima. Početkom 2002. otkrio je netlabel Thinner, gdje je i izdao svoj prvi EP Dub Expo pod umjetnickim imenom Dolby, koje je ubrzo promijenio u Surphase. Do danas ima dvadesetak izdanja, a ploča koju je 2008. snimio za Echochord osigurala mu je mjesto u samom vrhu europske dub techno scene. Live actom koji ćemo slušati na ovom Ekstraktu prezentirat će svoje novije radove, koji su plesnijeg i dinamičnijeg karaktera, ali i dalje sadrže deep techno drive po kojem je Marko poznat.

Ekstrakt u Sirupu

Nakon uobičajene ljetne stanke i niza veselih partyja, revitalizirana, preplanula i uigrana Ekstrakt ekipa u petak 27.08.2010. u Sirup dovodi Kirk Degiorgia.

Pod raznim pseudonimima, u proteklih 25 godina isproducirao je nekoliko albuma i nebrojeno singlica pokrivajući žanrove od funka, jazza preko drum'n'bassa do dancefloor techna. Upravo taj presjek, ali i puno više od toga, ono je što od Kirka u Sirupu možete očekivati.

U svojoj se karijeri družio s, i remiksirao glazbenike kao što su 4hero, Juan Atkins, John Beltran, Coldcut, Sabrine Malheiros, i mnogi drugi. Nakon poduže stanke, ove godine izdaje ploče za Planet E i Rushhour. Krenuo je i na turneju koja će ga još jednom odvesti na put oko svijeta, ali i na nekoliko sati zaustaviti u metropoli.

Kao svaki do sada, i ovaj Ekstrakt prati zanimljivo vizualno rješenje. Ako ste ih do sada, kojim slučajem, propustili zapaziti, ‘progooglati’, ili ‘profaceati’, gradivo ćete moći ponoviti u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. Upravo će tamo, u sklopu "Izložbe hrvatskog dizajna 0910", svoje mjesto pod reflektorima naći i svi dosadašnji Ekstrakt plakati. Dakle, u svoj socijalni kalendar svakako upišite i 21.09.2010. – datum za koji je zakazano otvorenje spomenute izložbe.

Cijena ulaznice je 60 kuna, a klub se otvara u 23 sata.