Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravlje

ERCP dijagnostika u KB ‘Sveti duh’

Zahvaljujući donaciji PBZ-a unaprijeđena skrb za bolesnike

Danas se, s početkom u 11 sati, održalo svečano otvorenje ERCP dijagnostike u Kliničkoj bolnici ‘Sveti Duh’ pri Klinici za unutarnje bolesti, vrijedne oko 2,8 milijuna kuna.

Nova ERCP dijagnostika otvorena je zahvaljujući donaciji Privredne banke Zagreb (1,5 milijuna kuna) dok je ostatak sredstava (1,3 milijuna kuna) osigurao Grad Zagreb koji je i osnivač ove bolnice.

pbz 2
KB ‘Sveti Duh’ jedina je klinička bolnica u gradu Zagrebu koja nije imala mogućnost ERCP dijagnostike, te će se ovim iskorakom rasteretiti ostale bolnice u okružju i uvelike unaprijediti skrb za bolesnike za koje je nužan ovaj uređaj.

pbz 3
ERCP ili endoskopska retrogradna koledokopankreatografija je dijagnostička pretraga koja se sastoji od kombinacije endoskopske i radiološke pretrage žučnih vodova i vodova gušterače.

Na svečanosti otvorenja nazočili su Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb te Miran Martinac, dr. med., ravnatelj Kliničke bolnice ‘Sveti Duh’.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Presbiopija je dio prirodnog procesa starenja oka, i može se lako popraviti. Tehnički gledano, presbiopija je gubitak mogućnosti da oko mijenja fokus na objekte...

Duh i tijelo

Izašla je Volja, treća knjiga iz serijala ŽIVOT koja na drugačiji način priča o temi o kojoj svi trebamo više pričati. Marina i Nataša,...

Zdravstveni karton

Čaša vode ili soka od jabuke sa žlicom praha mlade zelene pšenice savršen je način da započnete dan.

Duh i tijelo

Osnova života je doprinos. Sve što živi doprinosi zajednici. Svaka životinja i svaka biljka doprinosi životu na ovoj planeti.

Advertisement