Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Etno dizajn i hrvatska poslovna torba

Revija Mine Petre spaja tradicionalno i moderno.

U Hrvatskoj matici iseljenika održana je modna revija poznate dizajnerice Mine Petre. Etno kolekcije 'Tkanica' i 'Licitarsko srce' nosile su poznate Hrvatice poput voditeljice Sonje Šarunić, direktorice Hine, Smilje Škugor, manekenke i poduzetnice, Rajne Raguž te ostalih lijepih dama. Program su vodili Neno Pavinčić i operna pjevačica Antonela Malis koja je prisutne počastila sa nekoliko pjesama.

Revija je dio programa 'Materina priča' što je neprofitni projekt kojim se promiče hrvatska tradicijska kultura, stvaralaštvo, rukotvorstvo i baština, čiji dio su i ove dvije kolekcije Mine Petre.

Modeli su nosili i hrvatsku poslovnu torbu koje po Petrinom dizajnu izrađuju žene iz kninske udruge 'Tkanica'.

'Pokrenuli smo humanitarnu akciju 'Pomozimo ženama Knina' tako što smo zaposlili žene srednjih godina koje su fantastične tkalje da izrađuju poslovnu torbu. Sada taj proizvod nose princeze, kraljice i veleposlanice diljem svijeta', kaže Mina Petra.

Kako bi i ljudi i u ostalim dijelovima svijeta uživali u autohtonom hrvatskom dizajnu, kolekcije 'Tkanica' i 'Licitarsko srce' bit će predstavljene u Padovi i Londonu, Torontu i dalje u SAD-u.

'U Padovi smo na festivalu 'Festa del popoli' gdje se nadam da će nas vidjeti oko 10 000 ljudi. Ponosna sam na sve nas jer ne dozvoljavamo da se tradicija zatre te da mladost ne zaboravi ono što su stvarale ruke žena', kaže Petra.Na reviji su se mogle vidjeti pletene haljine, izvezene minice, slatke šarene tradicionalne kapice, sakoi, hlače te ostali savršeni modni spojevi tradicijskog i modernog.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Lifestyle

Kien Lam u svoj video uklopio najljepše svjetske destinacije

Putovanja

Top pet zvjezdanih mjesta za opuštanje.

Putovanja

Zašto ne biste posjetili neke od europskih destinacija i uživali u zabavi i zajedničkim druženjima uz posebne pogodnosti za djecu u zrakoplovima KLM-a?

Predstavljamo

Postaviti stol, prelistati recepte, osvojiti putovanje u London za sebe i ekipu, oprati tanjure.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.