Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Europske predstave za mlade Zagrepčane

Multikulturalna noć europskog kazališta kao europski pilot projekt krenula je iz Zagreba.

Već iduće godine očekuje se njezino širenje na druge metropole.

Prva jednodnevna manifestacija posvećena scenskim umjetnostima održana je potkraj listopada u Dječjem kazalištu Dubrava, a u projektu je sudjelovalo i Šibensko kazalište simultanim prikazivanjem svojeg programa.

– Kroz ovu manifestaciju potencira se ideja kazališta kao mjesta susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja. Zato smo ponudili bogat sadržaj kazališnih predstava međunarodnih koprodukcija, čitanja i uprizorenja tekstova suvremenih europskih autora, višejezičnost, okrugle stolove i susrete s izravnim praćenjem preko interneta, kroz muziku i radionice za djecu, – rekao je za She.hr Leo Vukelić, voditelj Dječjeg kazališta Dubrava.

Noć kazališta potiče mobilnost i suradnju između europskih država. Pokretačica projekta je francuska redateljica Eleonora Rossi.

Najbolje i najaktualnije u Europi

– Sudbonosan je bio susret u Parizu. Eleonoru Rossi upoznao sam na Kongresu o umrežavanju kazališta koji se ondje održavao i svidio mi se njezin projekt. No, kako u Francuskoj nismo našli partnera koji bi realizirao ideju, provođenje pilot projekta je ostalo na meni, – ističe Vukelić.

Izbor predstava nije bio nimalo lak zadatak. Kriteriji po kojima su se ravnali bila je kvaliteta i aktualnost predstava. Tehnički uvjeti ipak su postavili neka ograničenja pa se birane predstave koje nemaju zahtjevnu scenografiju.

Slijedeće godine bi se projektu trebale pridružiti Bugarska, Rumunjska, Poljska i Italija koje će istodobno kao i Zagreb imati svoju Noć kazališta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica.

Zanimljivosti

Uspješno partnerstvo trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja nastavlja se četvrtu godinu zaredom. Iza njih su brojni uspješni projekti i akcije,...

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

She Book Club

Djeci trebaju okruženja koja će im pružiti dovoljno mjesta za pojedinu aktivnost ili istraživanje pa mnogi teoretičari Reggio metode prostor nazivaju – trećim odgajateljem!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.