Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Eurosong 2014.: ‘Bradata žena’ ovogodišnja je pobjednica

Predstavnica iz Austrije osvojila je Europu

Nastup koji je najavljivan kao najkontroverzniji trenutak ovogodišnjeg Eurosonga, osvojio je Europu. ‘Bradata žena’ odnosno 25- godišnji Thomas Tom Neuwirth, poznatiji kao Conchita Wurst iz Austrije koji je na Eurosongu otpjevao baladu ‘Rise Like A Phoenix’ pobjednik/ca je Eurosonga 2014.

U žestokoj i napetoj borbi između Nizozemaca The Common Linnets s country skladbom ‘Calm After Storm’ i nastupom u stilu Johnnyja Casha i June Carter te zanimljive Conchite, prevagnula je snažna i tipična eurovizijska melodija te je austrijska predstavnica odnijela pobjedu s ukupno 290 bodova.

Na drugom mjestu s 238 bodova tako je ostala odlična Nizozemska, a na trećem, s 218 bodova, smjestila se Švedska s predstavnicom Sannom Nielsen i pjesmom ‘Undo’.

Osim favorita koji su posljednjih dana visoko kotirali na Eurosong kladionicama poput Armenije, Švedske, Norveške, Danske, Ukrajine, Mađarske, Azerbejdžana, Velike Britanije, Rumunjske i Italije, na ovogodišnjem izboru pjesme Europe primijećeni su i predstavnici Islanda – profesori u šarenim odjelima s pjesmom o zlostavljanju u školama, zatim predstavnice Poljske Donatan & Cleo koje su pjevale o tome kako se lijepe Slavenke vole zabavljati, dok su im društvo na pozornici radile razgolićena mljekarica koja radi maslac i ništa manje čedna peračica rublja te veseli i otkačeni Francuzi Twin Twin s pjesmom o brkovima.

Hrvatska se ove godine nije natjecala zbog ‘teške gospodarske situacije i slabijeg plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina’, no naši pjevači, back vokali A liste- Martina Majerle, Dragan Brnas i Ivana Čabraja, ipak su se pojavili na eurovizijskoj pozornici, i to uz predstavnika Crne Gore Sergeja Ćetkovića i plesačicu/klizačicu Jovanu Stanisavljević, prvakinju Srbije u umjetničkom klizanju.

Sljedeće godine Eurovizijsko će se natjecanje održati u Austriji, a nadamo se da će nas zabavljati kao i odličan voditeljski trojac u Kopenhagenu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gušterica

Za taj vikend poziv je stigao iz Falkensteiner Schlosshotela u Veldenu na Worthersee ili po naški na Vrbskom jezeru. Vikend u dvorcu na austrijskom...

Drama Queen

Doista je jasno da Hrvati, osim što znaju sve o nogometu, rukometu i sličnim sportovima, apsolutno znaju sve, odnosno neprikosnoveni su stručnjaci i kada...

Duh i tijelo

Donosimo sedam koraka uz pomoć kojih ćete uvijek misliti Ja to mogu.

Događanja

Zahvaljujući BRAVACASI, Hrvatsku je zahvatila lagomanija, švedski lifestyle trend, koji je već promijenio živote milijuna ljudi diljem svijeta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.