Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Facebook uvodi tehnologiju prepoznavanja lica

Olakšano taggiranje!

Popularna društvena mreža Facebook počela je s testiranjem tehnologije prepoznavanja lica u kategoriji fotografija, točnije u Facebook Photos. Radi se o jednom od posljednjih noviteta koje mreža uvodi u svoju ponudu. Testiranje je počelo u petak, a naglasak će biti na smanjivanju zamarajućeg označavanja (engl. 'tagging') prijatelja na fotografijama. Kako stvari trenutno stoje, korisnik postavi fotografiju, označi lice osoba na fotografijama i navede im ime i tako za svaku fotografiju sve dok ne prođe kroz čitav album.

Ako imate puno fotografija i na nekima od njih puno prijatelja, takav je postupak neefikasan i zamoran. Zato je Facebook odlučio olakšati stvari preko tehnologije prepoznavanja lica koja bi automatski trebala pronaći i označiti iste ljude na fotografijama i time eliminirati jedno od najiritantnijih svojstava Facebookove kategorije za fotografije. Zadatak korisnika će biti samo da potvrdi radi li se o pravoj osobi nakon što Facebook označi sve fotografije.Ostatak članka pročitajte ovdje:
Facebook uvodi tehnologiju prepoznavanja lica na fotografijama

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Cijeli jedan život vidi se na licu. Crte lica pričaju.

Dizajn

Bez pogovora, tehnologija je postala sastavni dio našeg života pa su samim time i tehnološki proizvodi poput televizora dizajnom svake godine sve bolji, zanimljiviji...

Dobar posao

Visoko kvalitetna tehnologija, inovativan dizajn i jednostavna upotreba čine Bioptron svjetlosnu terapiju vrlo učinkovitom.

Beauty report

NIVEA MagicBAR prva je certificirana linija prirodne kozmetike koja zadovoljava sve stroge smjernice standarda Ecocert® Cosmos Natural!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.