Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Fashion.hr Industrija

Projekt koji će oživjeti modnu i tekstilnu industriju u Hrvatskoj!

Jučer je na konferenciji za novinare održanoj u paviljonu 5 Zagrebačkog Velesajma predstavljen najvažniji modni projekt od velikog gospodarskog i društvenog značaja u Republici Hrvatskoj – Fashion.hr Industrija. Projekt koji ima za cillj oživjeti industriju i povezati je s hrvatskim dizajnerima okupio je njegove najvažnije sudionike: Vinka Filipića, direktora Fashion.hr koncepta i idejnog začetnika projekta, Vesnu Trnokop Tantu, potpredsjednicu HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU, te Jelenu Pavičić Vukičević, zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba koji su predstavili projekt. Njima su se pridružili i sami nositelji projekta – predstavnici tvornica i hrvatski dizajneri.Projekt Fashion.hr Industrija ujedinjuje ambiciju, inovaciju i radikalan korak za domaću modnu scenu koja je dosada počivala isključivo na tjednima mode bez značajnijih i dugoročnijih poveznica s hrvatskom tekstilnom, obućarskom ili kožnom industrijom. U devet pomno koncipiranih modnih sezona Fashion.hr koncept etablirao se kao najproduktivnija i najuspješnija modna platforma u zemlji koja uključuje Dove Fashion.hr tjedan mode, Fashion.hr style community, najčitaniji modni portal u regiji, Private sale distribucijski kanal i specijaliziranu PR agenciju Red.

Već od samog osnutka primarni cilj Fashion.hr koncepta bio je isključivo promocija hrvatskog modnog dizajna sukladno točno definiranim svjetskim standardima. Kao vrhunac temeljnih ideja koncepta već dugi niz sezona izvršavale su se pripreme za projekt koji svojom misijom revitalizira i po prvi puta definira industrijsku modnu scenu u Hrvatskoj. Uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, osnovana je Fashion.hr Industrija – koja će poslužiti kao glavna poveznica i vitalni inicijator dugoročne i jedinstvene suradnje između poznatih domaćih dizajnera i tvornica tekstilne, kožarske, obućarske industrije, kao i industrije satova.Uspješna dizajnerska imena koja već godinama svojim kvalitetnim radom okupiraju pažnju ciljane javnosti i medija kao što su Zoran Mrvoš, Ivica Klarić, Igor Galaš, Robert Sever, Juraj Zigman i Anamaria Ricov postati će pioniri u oživljavanju te industrije zahvaljujući ekskluzivnim suradnjama sa industrijskim divovima kao što su: RIO Riječka industrija odjeće d.o.o. Rijeka, MK Arena d.o.o. Pula, San Peter d.o.o. Ludbreg, Bambi d.o.o. Varaždin i Marli d.o.o. Zagreb.

Kreativni tim

Robert Sever – kreativni direktor posebne linije modnih dodataka pod kućom San Peter
Zoran Mrvoš – glavni dizajner za posebnu žensku pret-a-porter liniju kuće Rio Rijeka
Ivica Klarić – glavni dizajner za posebnu mušku pret-a-porter liniju kuće Rio Rijeka
Igor Galaš – glavni dizajner za posebnu pret-a-porter liniju unutar kuće MK Arena
Juraj Zigman
i Anamarija Ricov – glavni dizajneri za posebne linije obuće i odjeće unutar kuće Bambi
Juraj Zigman – glavni dizajner za posebnu liniju satova pod tvrtkom MarliPret-a-porter kolekcije i posebne modne linije pod markom ovog projekta biti će predstavljene dva puta godišnje na vodećem modnom događanju u Hrvatskoj: Dove Fashion.hr-u za sezone proljeće-ljeto i jesen-zima.

Povodom lansiranja ovog projekta, direktor Fashion.hr koncepta i inicijator projekta Fashion.hr Industrija, Vinko Filipić izjavio je: "Javnost je svjedok kako već sezonama promatramo medijski rast i interes raznih domaćih modnih projekata dok se u isto vrijeme događa pad hrvatske tekstilne industrije. Ta nelogičnost koja za posljedicu ima "teatar apsurda" u zemlji gdje moda iskače na svakom koraku, a mnoge tvornice odlaze u stečaj natjerala nas je da uz potporu državnih institucija promijenimo stanje stvari i postavimo na noge nešto što će se sa ponosom moći nazvati "hrvatska modna industrija". Fashion.hr koncept je jedini u zemlji od samog početka bio tvrdoglavo ustrajan u svojoj viziji i izuzetno smo sretni što smo napokon u konkretnom projektu povezali državne institucije, etablirane dizajnere i tekstilne divove. Sa punim pravom i argumentacijom mogu izjaviti kako smo pokrenuli najvažniji proces hrvatske modne scene.“Filipić nastavlja: "Naše tvornice imaju sve potrebne ljudske i tehničke resurse dok isti faktori kronično nedostaju talentiranim dizajnerima. Na ovaj način ova slavna "hrvatska modna šestorka" udahnuti će novi život domaćim tekstilcima i svojim kreativnim vodstvom napokon pokrenuti punokrvnu pret-a-porter revoluciju. Moda ne smije i ne može ovisiti isključivo od jednog do drugog modnog događanja i vrijeme je da se jasno postave granice i ciljevi ne samo za generaciju koja sada djeluje u modi već i za mlade talente koji dolaze.“

Poseban instrument dodatnog etabliranja domaće modne scene i interakcije između modnih dizajnera i šire javnosti biti će inovativni modni sajam istoimenog naziva koji će se svake sezone održavati paralelno sa Dove Fashion.hr kolekcijama po uzoru na svjetske sajmove mode kao što su njemački i španjolski Bread&Butter te francuski Tranoi, The Box i Atmospheres. Medijsko lansiranje i predstavljanje projekta modnog sajma najavljeno je za početak veljače.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Prihvatljiv, rastezljiv i lagan grudnjak koji je - zahvaljujući svojim karakteristikama prilagodljivosti - savršen i za tinejdžere.

Fashion report

Prepusti se osjećaju potpune slobode i proživi nezaboravne trenutke koje si oduvijek željela.

Fashion report

Lagani, prozračni materijali, razigrana paleta boja i ljetni uzorci dominiraju odjevnim komadima, zbog čega svi vrlo rado smišljamo outfite za svaki dan.

S modne piste

Limitirana capsule kolekcija Etna Maar stvorena je za ljeto, ali će se sjajno kombinirati i u nadolazećoj sezoni, uz ranojesenske komade odjeće.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.