Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Feministkinje protiv Barbie kuće

Pink kuća u stvarnoj veličini postavljena u Berlinu

Ovih je dana u Berlinu otvorena izložba ‘Barbie Dreamhouse Experience’ posvećena miljenici svih djevojčica. Izazvavši oduševljenje nježnijeg spola, izložba je na noge podigla i borce za ženska prava.

Na dan otvorenja, 16. svibnja, ružičasti san narušile su feministkinje svojim prosvjedom kojim su još jednom htjele staviti pod povećalo problem seksizma i objektivizacije žena, diskriminaciju žena na radnom mjestu te potrebu raznolikog odgoja kojem se suprotstavlja stereotip kako je ružičasta boja djevojčica. Tako se jedna od prosvjednica skinula u toples pokazavši natpis na grudima ‘Life in plastic is not fantastic.’ demonstrativno zapalivši križ s raspetom Barbie.Unatoč tome, njemački ljubitelji slavne plavokose lutke nisu mogli skriti oduševljenje. Barbie kuću u realnoj veličini, s prostorijama obojenim u ružičasto, kuhinjom i precizno osmišljenim detaljima pruža svim posjetiteljima mogućnost uskakanja u kožu jedne od najpopularnijih zanimacija djevojčica diljem svijeta.

Dobivši ime prema kćeri izumiteljice Ruth Handler, Barbie već 54 godine služi kao inspiracija i idol. Tako mnogi svoje djetinjstvo i tinejdžerske dane vežu uz hit danskog pop benda Aqua ‘Barbie Girl.’Kuća se proteže na 2500 kvadratnih metara, a osim na interijer dizajneri su posebnu pažnju poklonili i okolišu. Tako prilaz ukrašava velika ružičasta štikla okružena zelenim travnjakom i vješto oblikovanim drvcima.

Posebna poslastica krije se u Barbienoj spavaćoj sobi gdje svi koji to žele mogu isprobati njezinu odjeću. A u Barbie Caffeu je moguća i organizacija rođendanskih proslava koje uključuju hranu i piće, male poklončiće za uzvanike, slavljenika ili slavljenicu te prigodni program koji organiziraju domaćini.Unatoč prosvjedu organizatori ne odustaju od svoje ideje koju imate priliku vidjeti sve do 25. kolovoza kada Barbie kreće dalje na turneju po Europi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Moj dom

CNN Style donosi nekoliko primjera kuća koje su izgrađene na nevjerojatnim lokacijama.

Moj dom

Predstavljamo projekt šarmantne kuće s potkrovljem koja je idealno rješenje za sve koji su u potrazi za funkcionalnim domom za obitelj od četiri ili...

Anja može sve

Da vam se sruši kuća i netko vam kaže „izgradit će se nova“, bi li se dobro osjećali?

Odnosi

I dosta vam je i muža, i straha, i djece i škole! Samo jedan dobar udah dijeli vas od popodneva provedenoga u svađi.

Advertisement