Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Feng shui ured

Posložite prostor u kojem ćete samo napredovati.

Baš u vrijeme kada su kolege na godišnjem odmoru i ured je poluprazan, pravo je vrijeme da si posložite stvari oko sebe kako bi vam podržavale u daljnjim poslovnim uspjesima.

Feng shui, naime, polazi od ideje da je i prostor živi organizam koji doživljava različite promjene, upravo kao i ljudi koji obitavaju u njemu. Stoga, prostor treba urediti na način da protok energije uvijek pozitivno djeluje na ljude koji u njemu žive ili rade.

Na presjek smirene energije utječu već i oštri rubovi namještaja i zidova, što utječe na probleme u financijskom, ljubavnom, poslovnom ili roditeljskom dijelu života.

Intuitivne žene

Žene inače intuitivno osjećaju kako s prostorom u kojem žive ili rade energetski nešto nije u redu, dok muškarci prostor uglavnom doživljavaju funkcionalno.Ipak, zanimljivo je kako si direktori, bez ikakvog znanja, znaju sami odlično urediti uredski prostor po feng shuiju. Svi ostali si to moraju posložiti sami.

Prvenstveno, kako ne bi imali nesuglasice s kolegama nemojte sjediti jedan drugome uneseni u lice ili okrenuti leđima. Još gore prolazi osoba koja sjedi na propuhu – to je mjesto žrtve – ona ako je i došla na posao puna energije, vjetar će sve otpuhati.

Pozitivne boje i biljke


Ukoliko u prostoru u kojem nas zrači gomila elektronike nema boja, ako je sve bijelo i bezlično, nemojte se nadati radnoj sreći.

Šef i kolege će vas čudno gledati ako krenete naveliko preuređivati ured, ali biljke uvijek mogu neprimjetno proći.Dobre su jer upijaju loša zračenja, i to moraju biti žive, nikako ubrane ili suhe. Među pozitivne se ubrajaju peperomija, bambus, paprat, mirni ljiljan, ficus benjamin te ljubičice, narcise i orhideje.

Poticajne slike i eterična ulja

Prostor možete očistiti i mirisom eteričnog ulja ili lampicama ili, kako su Japanci počeli, nakapavati u klima uređaje ulje limuna koje podiže radnu energiju za, čak, 30%.Manje važne nisu ni slike koje vise na zidovima oko vas. Gledate li u nešto što vas pokreće, more, planina, polja ili sunce, sigurno će pozitivnije utjecati na vas od slike neke borbe, utapanja ili crnila.

I najvažnije od svega, je da počistite prostor, u kojem god se nalazili te pobacate sve nepotrebno, a stol držite urednim i posloženim.

Novi radne pobjede su ovim načinom zajamčene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Za usporedbu, zastupljenost žena u upravama 350 najznačajnijih društava na Londonskoj burzi prema podacima The Female FTSE Board Report za 2023. je 40% i...

Dobar posao

Novac nije najvažnija stvar u životu, reći će oni koji ga imaju. Kako bi i vama postao nevažna stavka, donosimo vam nekoliko vještina kojima...

Moj dom

Ako vam je prva asocijacija na bambus crno vino i kola, a stariji ste od 22., vrijeme je za promjene!

Trendovi

Želite li imati pun novčanik, istočnjački učitelji savjetovat će vam da izaberete novčanik u odgovarajućoj boji.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.