Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Feromoni privlačniji od parfema

Feromoni su prirodni kemijski spojevi, mirisne bjelančevine koje izlučuju jedinke iste vrste.

Jeste li primijetili kako neki muškarcu, i to ne baš nešto pretjerano zgodni, s lakoćom privlače rojeve žena? Možda je među njima i onaj koji je zauvijek privukao i vas. Pitate se kako je to moguće? Znanost vam daje odgovor: zarobio vas je feromonima!

Možda je bilo dovoljno samo malo podignuti ruku u vašoj blizini pa ste ih i vi odmah podigli.

Tijekom ljudske povijesti bilo je mnogo pokušaja u pogledu pronalaženja savršenoga načina zavođenja. Lijepom odjećom, pristalom vanjštinom, društvenim statusom i raznim taktikama nisu mogle zavesti ženu kojoj se jednostavno nije sviđao miris toga muškarca.

To nije miris parfema, nego njegov vlastiti miris tijela. Dakle, trebamo saznati što su to feromoni.

Kad radi kemija

Feromoni su prirodni kemijski spojevi, mirisne bjelančevine koje izlučuju jedinke iste vrste. Razlikuju se od hormona koji – kao kemijske tvari proizvedene u organizmu – izazivaju reakcije u nekomu drugomu dijelu toga istoga organizma.

U odnosu na njih, feromoni izazivaju reakciju u tuđemu organizmu. Danas bismo rekli kako komuniciraju i odašilju poruku: “Tu sam i zanima me seks s tobom.

Životinje seksualno komuniciraju isključivo putem feromona. Već neznatne količine koje ispuštaju mužjaci, potiču ženke na parenje. Poznato je da insekti jedni druge privlače ako su udaljeni i kilometrima.

Predivan dokaz moći feromona je i fotografija Angeline Jolie. Fotograf Dan Winters angažirao je Konrada Bouffarda, majstora pčelara, koji je formulirao poseban feromon. Svi na snimanju, osim Angeline, morali su biti u zaštitnom odijelu, a holivudska glumica je otkrila kako se, da bi sve ispalo savršeno, nije tuširala puna tri dana.

Feromoni su djelotvorni afrodizijaci

Oni su pravi seksualni posrednici i njima se prenose posebne informacije o spolu, vrsti i identitetu. Slobodno ih možemo nazvati djelotvornim afrodizijacima.

Žene podsvjesno prepoznaju muške feromone i tu informaciju odašilju izravno u mozak što toga junaka čini iznimno seksualno poželjnim.

U staroj grčkoj literaturi zabilježeno je kako stariji muškarac zahtijeva od svoga mladoga ljubavnika da mu vrati prethodno darovane ruže koje je rasprostro po njegovu krevetu jer zna kako će mu one donijeti i miris ljubavnikova tijela.

Čuvamo ih u bočicama

Dok u mnogim suvremenim kulturama smatraju kako su tjelesni mirisi pomalo odbojni, u nekim kozmetičkim tvrtkama uspjeli su feromone zarobiti u bočice. Naime, riječ je o sintetičkim feromonima.

Možda je zanimljivo znati kako se često mogu zamijetiti dva potpuno suprotna ponašanja pod utjecajem feromona – ili nas subjekt koji ih ispušta neodoljivo privlači ili nas užasno odbija i potiče u nama agresiju.

Ako sljedećega puta u nazočnosti muškarca osjetite nešto čudno u zraku, neku tajnu koja se ne može dotaknuti, pogledajte se u ogledalo. Vjerojatno se smješkate iako ni sami ne znate razlog. Možda ga sada znate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Kako bi se riješili neugodnih mirisa ili ih barem ublažili pokušajte s nekoliko jednostavnih trikova koji doista djeluju.

Beauty report

Mekano, čisto, autentično i naprosto „hyggelig“ – tako miriše s.Oliver SO PURE.

Beauty report

Otkrijte svoju unutrašnju vatru uz zadivljujući blend novih Avonovih mirisa za nju i njega – „Attraction Awaken“.

Moj dom

Miris ima moć da vam poboljša raspoloženje, pomogne opustiti se nakon stresnog dana i vratiti energiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.