Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Ovogodišnji Festival igranog filma u Puli, u čijem Nacionalnom programu bi, prema najavama, trebalo sudjelovati osam dugometražnih igranih filmova, održat će se od 18. do 25. srpnja, objavljeno je na festivalskim mrežnim stranicama.<br />

Kultura

Festival igranog filma u Puli od 18. do 25. srpnja

Ovogodišnji Festival igranog filma u Puli, u čijem Nacionalnom programu bi, prema najavama, trebalo sudjelovati osam dugometražnih igranih filmova, održat će se od 18. do 25. srpnja, objavljeno je na festivalskim mrežnim stranicama.

Očekuje se da će se do početka 56. Festivala dovršiti većina od filmova "U zemlji čudesa" Dejana Šorka, "Neka ostane među nama" Rajka Grlića, "Metastaze" Branka Schmidta, "Kenjac" Antonija Nuića, "Vjerujem u anđele" Nikše Sviličića, "Crnci" Zvonimira Jurića i Gorana Devića, "Čovjek ispod stola" Nevena Hitreca te dugometražni omnibus "Zagrebačke priče" skupine redatelja. Nacionalni program otvoren je i za ostala igranofilmska ostvarenja duža od 70 minuta.

Insertima i kratkim autorskim predstavljanjima u programu "Filmovi u nastanku" najavit će se uratci čije se dovršenje očekuje nakon 56. Festivala. Tu su, među ostalim, "Dječje carstvo" Branka Ivande, "Raj na zemlji" Ognjena Sviličića, "Čovjek kojeg je pojelo more" Hrvoja Hribara, "Projekt" Danila Šerbedžije, "Caruso" Lordana Zafranovića, "Duh babe Ilonke" Tomislava Žaje.

Ukratko će se predstaviti i filmovi odobreni na natječaju Hrvatskog audiovizualnog centra iz 2008. – "Majka asfalta" Dalibora Matanića, "Kotlovina" Tomislava Radića, "Visoka modna napetost" Filipa Šovagovića, "Drugi" Ivone Juka, "Prevoditeljica" Biljane Čakić Veselič, "Hitac" Roberta Orhela, "U šumi žive" Ivana Gorana Viteza, "Koko i duhovi" Danijela Kušana, "Vidovgrad" Ivana Pavličića, Kristijana Milića i Gorana Rukavine, "Djeca jeseni" Mladena Dizdara i "Zagrljaj noćnog broda" Igora Mirkovića

Uoči festivala, od 11. do 17. srpnja, održat će se međunarodni predprogram. U popratnom programu prikazat će se, među ostalim, izbor najboljih filmova skorašnjih Dana hrvatskog filma i programi u čast laureatima hrvatskih filmskih nagrada za životno djelo.

Nakon objave nagrada, 25. srpnja, održat će se Hrvatski filmski maraton u okviru kojeg će biti prikazani svi filmovi iz Nacionalnog programa.

Filmove na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli pogledalo je gotovo 44 tisuće posjetitelja.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.