Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Festival vokalnih umjetnika

Počeo je najveći austrijski a capella festival.

Po dvanaesti puta Beč je domaćin festivalu vokalnih umjetnika “Voice Mania”. Počeo je 6. studenog i ljubiteljima glazbe ponudit će zanimljiv program sve do 6. prosinca.

Na ovom najvećem austrijskom a capella festivalu nastupit će ukupno 45 solista i skupina iz 17 zemalja. Već po običaju održavat će se na šest bečkih lokacija (Haus der Musik, Odeon, Schauspielhaus, Semper Depot, Ost Klub i Metropol).

Po prvi puta gostovat će više od polovice umjetnika. Među debitantima je i njemačka skupina “High Five” koja će nastupiti na ceremoniji otvaranja u bečkoj Kući glazbe. Grupu čini pet mladića koji u svojim pjesmama govore o ljubavi, prijateljstvu, svjetskoj boli i sl.

Druga zanimljiva skupina je izraelski “The Vocal Octet” koji djeluje više od 20 godina. U Beču će se predstaviti s pjesmama koje govore o izraelskoj svakodnevici te će izvesti zborske kompozicije poznatih skladatelja.

Austrijanci će svoj glazbeni doprinos dati kroz sudjelovanje skupina poput “Die Harmonixen”, Lala Vocalensemble", "Safer Six", "Die Vierkanter", "Soundstrand", "The Longfield Gospel Singers", "SPIRITvoices", "Quintessenz" te "Doris Liebhart & Thomas Heinisch".

Pjesma s bečkih balkona

U programu se posebno ističe “Belcanto – a capella s visina” u okviru kojeg će posjetitelji, ali i slučajni prolaznici moći u šetnji ulicama uživati u izvedbama mnogobrojnih vokalnih virtuoza. Balkoni bečkog gradskog središta poslužiti kao bina.

Okosnica ovogodišnjeg festivala je vokalna glazba nordijskih zemalja. Nastupit će švedska skupine “The real Group” koju je udruga Contemporary A Capella Society of America proglasila najboljom svjetskom a capella skupinom. Nordijski niz nastavljaju norveške grupe “Pust" i "Planet of Apes & Babes” te finske "Club for Five" i "Indra".

Finale festivala će se održati 6. prosinca u Ost Klubu s manifestacijom pod nazivom “Dugi dan a capelle”, u okviru koje će 7 skupina 24 sata bez prestanka uveseljavati publiku izvedbama. A bit će svega od klasike, preko popa i soula do folka.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Celebrity

Severina je pokazala da je uspješna u tome da preživi brodolome. Stoput kad je slome i rastave na atome.

Celebrity

„Opasno tvoj“, najavni single za novi studijski album, Saša Lozar vokalno drugačiji, suveren, intrigantan, s lakoćom svoje interpretacije dočarava autentičnu atmosferu u plesnoj pop...

Zanimljivosti

Iznimno talentirana, snažnog vokala i uvijek svoja, upravo to su opisi po kojima domaća javnost pamti Martinu Vrbos.

Seks i osjećaji

Poput seksa i fine hrane, glazba blagotvorno djeluje na ljude, a razlog je oslobađanje kemikalija koje su zaslužne za dobro raspoloženje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.